Отказът от животински продукти се превърна в хранителна мода. Но

...
Отказът от животински продукти се превърна в хранителна мода. Но
Коментари Харесай

Вегетарианството съсипва косата

Отказът от скотски артикули се трансформира в хранителна мода. Но дали изборът да се храним единствено с растителна храна е в действителност добър за здравето?

Думата имат фризьорите.

„ Имах клиентка, която не бях виждал от два месеца. Какво беше учудването ми, когато от блестящата ѝ, гъста коса не беше останало и помен.

Тя пристигна за съвет по какъв начин да се пребори с чупливостта и неналичието на искра. Разпитах я за промени в метода на живот и тя с горделивост сподели, че се е отказала от храните с скотски генезис.

 коса Pixels

За страдание, трябваше да се откаже и от красивата си коса “, споделя Едуард Джеймс, лондонски коафьор пред прочут фешън уебсайт.

Разбира се, Едуард преувеличава. Вегетарианството не значи да се примирите с неприятна коса, само че значи да сте двойно по-бдителни за всички хранителни субстанции, с които зареждате тялото си.

Липсата на витално значими нутриенти може да повреди освен косата, само че и здравето ви.

И по този начин, по какъв начин да се храните, с цел да остане косата ви красива и ноктите – здрави, откакто откажете месото и млечните артикули.

Комбинирайте разнообразни типове растителен протеин

 коса Pixels

Протеините са тухличките на косата. Когато са с скотски генезис, се усвояват доста елементарно от тялото и отиват на мястото си – освен в косата, само че и в мускулите, костите и ноктите.

Когато се храните единствено с растения, би трябвало да разнообразявате източниците на протеини, с цел да позволите на тялото си да усвои допустимо най-голямо количество.

 коса Pixels

Добри източници на растителен протеин са фасул, леща, грах, соя, фъстъчен масло, кашу и тиквени семки.

Добавете към този лист и киноа, кокос и прахообразните протеинови шейкове с растителен генезис.

Взимайте в допълнение желязо

Ако сте непрекъснато изтощени, не можете да си поемете въздух, косата ви капе, а ноктите ви са чупливи, доста евентуално е да страдате от дефицит на желязо.

 коса Pixels

Желятото играе значима роля в стадия на напредък на косата. най-хубавите източници на този минерал са алените меса, само че при положение, че сте вегетарианци, би трябвало да заложите на различен тип храна.

Храни, богати на желязо, можете да си припомните тук >>>

Препоръчително е постоянно да се изследвате за равнището на желязо, с цел да не стигнете до положение на желязодефицитна анемия.

Повече калций

Калцият е другият значим минерал за здравето и хубостта на косата. той е виновен и за усвояването на желязото в организма.

 коса Pixels

Добър източник на неживотински калций са тъмнозелените листни зеленчуци, тофу и броколи. Още храни, богати на калций >>>

Използвайте предпазваща козметика за коса

 коса Pixels

Особено в случай че оформяте косата си с преса или маша, наложително би трябвало да употребявате предпазващ серум. Подхранвайте постоянно косата си, с цел да не страда тя и вашето самочувствие от избора ви на хранителен режим.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР