Отказът от автомобили с двигатели с вътрешно горене е невъзможен

...
Отказът от автомобили с двигатели с вътрешно горене е невъзможен
Коментари Харесай

Пазарът на електромобили може да се срине

Отказът от коли с мотори с вътрешно горене е неосъществим без техническа гражданска война в сегмента на електрическите коли. Това оповестява VentureBeat.

Според медийния колумнист и основен изпълнителен шеф на Conamix Шарлот Хамилтън, проектите за цялостен преход към електрически транспортни средства може да не са осъществими без модернизиране на промишлеността. Специалистът предвижда срив на пазара на електрически коли, в случай че водещите компании не измислят нови способи за произвеждане на акумулатори и не съумеят да понижат цената на електрическите транспортни средства.

Хамилтън означи, че преди всичко производителите на коли би трябвало да измислят по какъв начин да изоставят кобалта и никела в производството на електрически коли, защото тези материали стават нищожни и са доста скъпи. Според експерта калифорнийските управляващи имат намерение да забранят продажбата на обичайни коли до 2035 година, само че в този случай ще има рецесия, защото няма да има задоволително акумулатори за всички коли.

„ За да се понижи цената на анодната част на батерията,...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР