Отказът на разследващия български журналист от международното бюро Белингкат Христо

...
Отказът на разследващия български журналист от международното бюро Белингкат Христо
Коментари Харесай

Руски журналист разкри: Защо Христо Грозев бяга и от Австрия?

Отказът на проверяващия български публицист от интернационалното бюро " Белингкат " Христо Грозев да се завърне във Виена, където от години живее със фамилията си поради съмнения, че може да бъде хванат или премахнат от руснаци, породи редица въпроси на интернационално равнище. 

Вчера, на фона на новината, че Австрия гони четирима дипломати на Кремъл заради несъвместими с политиката и ориентацията на страната-членка на Европейски Съюз дейности, стана ясно, че Грозев остава в Съединени американски щати, където отпътува в края на предходната година малко след приемането на информацията, че е търсен от Москва. Грозев е основният проверяващ публицист от " Белингкат " на съветските влакна и внедряването на шпиони в западни страни, както и оказването на политическо въздействие и насавдане на агитация. 

Той бе изслушан и от родния парламент, където призна, че му е назначена защита в австрийската столица заради опасността, само че и че няма вид да се върне в България поради евентуално хилядите сътрудници на ГРУ, внедрени в родината му, които биха могли да го заловят. 

Защо обаче и Виена се оказа рискова за него и фамилията му? Обяснява не какъв да е, а международно известният съветски публицист Сергей Канев, отличен за куп материали против режима на Владимир Путин в частност за службите и заставен да напусне страната дефинитивно през 2018 година



" Многократно съм писал и разказвал на лекции, че в Австрия чиновниците на ГРУ и СВР се усещат като вкъщи си, а съветското посолство във Виена безусловно гъмжи от шпиони ", изяснява Канев. 

И дава за образец подполковника от ГРУ Симьон Ковальов, който по думите на журналиста, шпионира под шапката на ръководителя на звеното за научно-техническо съдействие... В центъра на Виена. 

" Съветникът на посолството Евгений Амвросий неотдавна получи апартамент в постройката на ведомството на Службата за външно разузнаване. Друг консултант Андрей Просвирников също е от СВР и преди този момент е служил във военно отделение 54939, което се занимава с шпионаж в интернет.

Първият секретар на посолството на РФ в Австрия Сергей Головашкин е служил в московския разследващ център на ГРУ. А различен 1-ви секретар, Василий Чижов, към този момент беше изпъден за шпионаж от Белгия, само че Австрия общително го приюти.

Освен това ГРУ стана толкоз безочливо, че подполковникът от там - Игор Вобликов, беше назначен за представител на Министерство на вътрешните работи в Австрия. И това без да броим цялата войска от шпиони в разнообразни интернационалните организации ", изяснява още Канев. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР