Отказът на Международния съд да признае Русия за държава-агресор“ предизвика

...
Отказът на Международния съд да признае Русия за държава-агресор“ предизвика
Коментари Харесай

Рогов: Отказът на съда на ООН да признае Русия за агресор предизвика истерия в Киев

Отказът на Международния съд да признае Русия за „ държава-агресор “ провокира нервност измежду украинските управляващи. Това сподели ръководителят на Координационния съвет за интеграция на нови райони Владимир Рогов, оповестяват съветски медии.

 „ Това решение провокира нервност в режима на Зеленски “, сподели Рогов.

Той счита, че в случай че Международният съд беше удовлетворил настояванията на Киев, щеше да унищожи цялата система на международната правосъдна система, показвайки своята пристрастност и ангажираност.

Рогов допусна, че управляващите в Киев могат да стартират работа за дискредитиране на съдии, които са взели решения, неподходящи за Украйна.

В сряда ръководителят на Международния съд Джоан Донохю сподели, че съдът е отхвърлил съвсем всички искове по желае на Украйна против Русия според Международната спогодба за битка с финансирането на тероризма в Донбас. Според ръководителя Москва не е нарушила отговорностите си по множеството от членовете на конвенцията, обсъждани в желае.

Коментирайки позицията на съда, съветското външно министерство съобщи, че причините на съветската страна са били изслушани в Хага. Ведомството акцентира, че констатациите на съда са от изключително значение, защото Киев се надяваше да поддържа с тях настояванията си за прекачване на съветски активи към него и въвеждане на интернационалните ограничавания против Руската федерация.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР