Отказът на Кирил Петков от депутатския му имунитет вече е

...
Отказът на Кирил Петков от депутатския му имунитет вече е
Коментари Харесай

Отказът на Кирил Петков от депутатския му имунитет вече е в прокуратурата

Отказът на Кирил Петков от депутатския му имунитет към този момент е в прокуратурата. Той му бе пожелан поради декларацията му като стопански длъжностен министър, че към май 2021 година има единствено българско поданство. Оказа се, че до август е бил и гражданин на Канада, въпреки още през април да бе върнал паспорта си.

Първоначално от Софийската районна прокуратура отхвърлиха да го проверяват за документ с погрешно наличие. Това стана преди 19 месеца. През май тази година обаче следствието бе обновено от Върховната касационна прокуратура.

Кирил Петков самичък се отхвърли от имунитета си малко откакто Борислав Сарафов бе определен за изпълняващ функционалностите основен прокурор.

От имунитета си се отхвърли и водачът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той е разследван по проблема " Барселонагейт ", в който се ревизира пране на пари. В момента обаче наблюдаващият прокурор по делото е в отпуск.

В четвъртък стана ясно, че депутатът от Българска социалистическа партия Георги Свиленски пробвал да грабне отхвърли на Борисов от имунитет. Играехме си на " Къде с таз книжчица под мишница? ”. Така ръководителят на Народното събрание Росен Желязков разказа в духа на Вазовото стихче една другояче напълно непоетична сценка от старта на пленарния ден в четвъртък, припомня

Депутатите от Българска социалистическа партия Георги Свиленски и Иван Ченчев отишли в стаята на шефа на Народно събрание персонално да видят отхвърли от имунитет на водача на ГЕРБ Бойко Борисов. Те от седмица се възмущават, че той не е качен на уеб страницата на Народното събрание, не могли да открият и в деловодството в действителност ли има подобен. Свиленски опитал да грабне досието.

" Хвана я, постави си я под мишката, с цел да я носи в стаята на Българска социалистическа партия. Играехме си на " Къде с таз книжчица под мишница? ”, дърпахме се на вратата, с цел да мога да си я взема назад, само че вие имахте опцията да се запознаете с публично импортирания документ в деловодството на Народното събрание ”, описа Желязков в отговор на Ченчев, който за следващ път повдигна въпроса в пленарната зала и посочи, че " заявката е подадено още когато е било обявено от трибуната преди седмица. Решението не може да бъде оттеглено ".

 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР