Отказът да бъде допуснат евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ Андрей Ковачев в

...
Отказът да бъде допуснат евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ Андрей Ковачев в
Коментари Харесай

Андрей Ковачев: Северна Македония прекрачи червената линия

Отказът да бъде позволен евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ Андрей Ковачев в съседката ни Северна Македония на 6 май сигурно ще се отрази на договарянията ѝ за участие в Европейския съюз. Ковачев беше посетител в предаването " Тази заран " по bTV.

По думите му съседите ни прекрачили алената линия – член на европейския парламент да не бъде позволен в страна претендент член на съюза. 

„ Това докара до доста съществени реакции “, сподели той.

По думите му първо би трябвало да се чуе обяснението на Скопие и то публично преди да се приказва за ново несъгласие от страна освен на България, само че и на Европейски Съюз.

„ Иронично, няколко дни преди да отида организирах диалог с външния министър на Северна Македония в Брюксел, напълно другарски диалог. Исках да участвам на едно събитие за общата ни история край Ново село, българското военно гробище “, сподели той.

Ковачев акцентира, че на границата нямало никакво пояснение и дефинира последвалите доводи от страна на Скопие, че щели да навредят на националната сигурност на съседите, като смехотворни.

„ Задължително би трябвало да се извиняват “, безапелационен е той.

По думите му ръководещите и опозицията в Скопие били вкопчени в борба кой повече ще отбрани македонската еднаквост и език от неприятните българи.

Ковачев уточни, че няма прогрес по въпроса за вписването на българите в конституцията на РСМ. „ Всички се надяват, че до края на годината това може да стане, само че тези прецеденти, които основават на европейско равнище, водят в друга посока - че не желаят евроинтеграция. Че желаят да си останат в оста Скопие-Белград-Москва “, съобщи той.

Тази стъпка с " черните описи " е голяма неточност в Северна Македония, съобщи още евродепутатът.  " Огромно беше разочарованието ми да схвана, че този слух за описи не е слух. Скопие дължи ясни пояснения за какво са го създали ", разяснява Ковачев.


" Нямам пояснение за случилото се. Смехотворно е изказванието, че ние пречим на сигурността ", сподели още Ковачев.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР