Отказалият се от футбола на едва 29 години Андре Шюрле

...
Отказалият се от футбола на едва 29 години Андре Шюрле
Коментари Харесай

Шюрле: “Бруталният” Моуриньо ми срина самочувствието

Отказалият се от футбола на едвам 29 години Андре Шюрле разкри какъв брой доста Жозе Моуриньо е навредил на самочувствието му по време на взаимния им 18-месечен престой в Челси сред лятото на 2013 година и зимата на 2015 година

“Жозе Моуриньо е жесток човек. Винаги съм се чудел какво прави. Как можеше да се отнася с мен по подобен метод и какво правеше на хората? Едва в този момент съзнавам какво искаше да направи и по какъв начин работеше, с цел да го реализира. Тогава не можех да се примиря с това, което искаше от мен, както и с грубостта му и създаваното от него психическо напрежение. Понякога беше извънредно мъчно за мен. Често карах към моя дом след диалог с него, мислейки си, че повече не мога да претърпявам това. Какво можех да направя? Той упражняваше голям напън върху мен. Усещах, че желае да ме надъха. Но в това време той слагаше мисли в главата ми, с които беше мъчно да се оправя.
Andre Schurrle reveals how Jose Mourinho left his confidence in tatters during time at Chelsea
— MailOnline Sport (@MailSport) Още преди да отида в Челси, играх в бенефиса на Михаел Балак (през юни 2013 година - б.р.) и Моуриньо беше треньор на моя тим. Каза ми, че би трябвало да вкарам два гола, другояче ще ме прати чартърен в Саутхамптън. Не знаех дали се майтапи, или не. Когато стартирах в мачовете на Челси, той постоянно ме сменяше на почивката. На идващия дуел даже не бях в групата, а на трибуните. Тогава не можех да схвана за какво и изгубих самочувствието си. Това навреди на егото ми. Започнах да се чудя какво си мисли Моуриньо за мен по време на подготовка. Смятах, че съм единственият състезател, който той следи, само че несъмнено не е било по този начин. Но от време на време имах възприятието, че някой ме гледа и си мисли: “Ти не струваш””, показа Шюрле в изявление с немския публицист Йоко Уинтершайд в YouTube.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР