Откакто Титаник е потънал преди повече от век, само 140

...
Откакто Титаник е потънал преди повече от век, само 140
Коментари Харесай

Вече всеки може да се спусне до потъналия „Титаник” срещу 207 000 лв.

Откакто " Титаник " е потопен преди повече от век, единствено 140 души са имали шанса да се потопят и да видят останките от именития транспортен съд, намиращ се на две благи под морското дъно на Атлантическия океан. Но скоро всеки може да изживее това необикновено премеждие, в случай че " локдаунът не му мине път "!
Още по тематиката
Проучвателната компания OceanGate Expeditions предлага на туристите шанса да се причислят към шестте 10-дневни задачи през идната година, които ще включват гмуркане до останките и полето към паметния транспортен съд, осведоми Ан Георгиев, създател на авторитетната фейсбук група " Пътешествия, пътувания, почивки, круизи, предложения... ".

Цената за това премеждие ще бъде £ 95,000 или към 207 000 лв. по днешния валутен курс.

На всяка от задачите ще бъдът допускани до девет туристи. " Възможност един път в живота ", както го дефинират. " Повече хора се качват на Еверест от време на време за един ден, в сравнение с тези, които са виждали " Титаник ". ", разяснява президентът на OceanGate Expeditions Стоктън Ръш.

 Снимки: Getty Images

Туристите ще стартират своето премеждие с корабоплаване с експедиционен транспортен съд от Източното крайбрежие на Съединени американски щати или Сейнт Джонс в Нюфаундленд, Канада, до мястото на останките на Титаник, намиращо се на 370 благи.

Цената включва и опцията да карате подводница по време на 90-минутното втурване, както и престой в частна кабина по време на осемдневно корабоплаване от Канада.

Според компанията, Titan е единствената в света подводница с пет индивида екипаж, способна да доближи дълбочините на " Титаник ", който се намира на 3800 метра под повърхността на океана.

Гмурканията, които ще продължат от шест до осем часа, ще бъдат първите от 15 години и, с изключение на за наслаждение, ще служат и като проучвателен задачи за проучване на морския живот към останките. OceanGate Expedition прибавя: " Това ще означи встъпителната експедиция в продължение на многогодишни старания за опазване на историята на " Титаник " за бъдещите генерации и документиране на скоростта на раздробяване на значимия обект. "

Билетите към този момент се продават за туристите, които ще бъдат отведени до известния обект сред май и септември 2021 година.

36 души към този момент са резервирали, само че към момента има свободни места.

Всеки искащ да стане част от именитото премеждие би трябвало да попълни изчерпателен формуляр за кандидатстване и да премине видео изявление, преди да му бъде разрешено да стартира образование за пътуването.

Останките на " Титаник " бяха открити едвам през 1985 година, а носът и кърмата на кораба, които се разделиха на две при потъването на кораба, лежат на към 600 метра едно от друго на океанското дъно.

" Титаник " потъва на 14 април 1912 година, четири дни след старта на пътуването си от Саутхемптън до Ню Йорк, отнемайки живота на 1517 от 2224 пасажери и екипаж.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР