Откакто се водят дела за собствеността на царските имоти, Симеон

...
Откакто се водят дела за собствеността на царските имоти, Симеон
Коментари Харесай

След решението за Врана: Отговорът на Симеон Сакскобургготски

Откакто се водят каузи за собствеността на царските парцели, Симеон Втори не е коментирал решения на български съд и постоянно се е отнасял с почитание към работата на правосъдните органи.

 Обрат: Софийският апелативен съд реши, че “Врана ” е на Симеон Caĸcĸoбypггoтcĸи Виж още

Това оповестиха от прессекретариата на Симеон Сакскобургготски във връзка решението на Апелативния съд за Двореца " Врана ". Съдът не почете решението на Софийски градски съд, че той е държавна благосъстоятелност и постанови, че двореца е благосъстоятелност на някогашния министър председател Симеон Сакскобургготски и сестра му Мария-Луиза.

" Както и до момента, Царското семейство извършва навреме всички постановени решения, без значение от тяхното естество - дали са в изгода или не. Относно решението на Софийския апелативен съд от през днешния ден, в реда на нещата е преди да се вършат каквито и да е мнения, ответните страни да се срещнат в детайли с цялостния текст и претекстовете на правосъдния състав ", споделят още от прессекретариата на Сакскобургготски.

Решението не е дефинитивно и може да бъде обжалвано.

Съдебната сага с царските парцели стартира преди повече от 12 години. Миналата година Върховен касационен съд дефинитивно реши, че дворецът " Царска Бистрица " е благосъстоятелност на Сакскобургготски.

Адвокат Валя Гигова съобщи пред bTV: " Аз считам, че това е възобновяване на справедливостта. Ако има парцел, който е безусловно неоспорим, то това е имението Врана. То е основано от цар Фердинанд посредством покупка на голям брой дребни парцели ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР