Откакто се сформира това правителство, не съм чул една добра

...
Откакто се сформира това правителство, не съм чул една добра
Коментари Харесай

Ген. Атанасов: Радев не може да преживее, че не управлява той и негов служебен кабинет

Откакто се образува това държавно управление, не съм чул една добра дума от президента. Радев не може да преживее, че не ръководи той и негов длъжностен кабинет. Това разяснява пред БТВ ген. Атанас Атанасов от ПП-ДБ

" Излязохме от политическата рецесия. Г-н президентът е добре да върви по света да ни съставлява, не и да се занимава с това ", сподели още той.

" Беше преодолян модела на едноличната власт - първо на Борисов, след това на Радев. Сега властта е в Народното събрание, където е дадена от народа. "

Власт възпира власт - болшинството има постоянни спорове и това е гаранцията за ограничение на корупционни модели, разяснява Атанасов НЕкоалицията.

В студиото на БТВ Атанасов уточни, че ГЕРБ и Движение за права и свободи нямат болшинство, само че все пак ръководят дружно с обединенията на Бойко Борисов и Делян Пеевски.

Според Атанасов Пеевски води предизборна акция вътре в Движение за права и свободи и по тази причина бил толкоз " хиперактивен " в Народното събрание.

Все още не е обсъждан въпросът дали при ротацията при започване на март месец ще има министри на Движение за права и свободи. Вътрешният министър Калин Стоянов ще е министър до ротацията и по-късно ще се реши дали да остане на поста или не. Здравният министър проф. Христо Хинков към този момент също остава отраслов министър.

20 години чакахме за смяна в Конституцията, добави депутатът. " Иван Гешев към този момент не е основен прокурор - това е измежду значимите решения за годината. "

" Има концепция да стана парламентарен арбитър, само че не знам дали там ми е мястото ", разяснява Атанасов.

Атанас Атанасов сподели още, че е ял от тортата, украсена за махането на Паметника на Съветската войска на коледното празненство на ПП-ДБ. Припомняме, че украсата на тортата през вчерашния ден провокира скандал в Народното събрание.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР