Откакто направи впечатляващата си каскада – скок на 30 метра

...
Откакто направи впечатляващата си каскада – скок на 30 метра
Коментари Харесай

Лудият „плоскоземец“ Майк и неговата ракета

Откакто направи впечатляващата си каскада – скок на 30 метра с лимузина Линкълн Таун Кар през 2002 година – Майк Хюз построява известност на смелчак. Хюз получил прякора Лудия Майк поради лудите си хрумвания, живописен темперамент и странните теории, които следва.

 Lincoln Town Car

Lincoln Town Car

За да потвърди теорията си за плоска земя, той прави проект да стигне до по този начин наречената линия на Карман – границата на към 100 километра над земната повърхнина, където публично е края на земната атмосфера и началото на галактическото пространство.

Последните мигове на Хюз жив в домашната му ракета са снимани от журналиста на свободна процедура Джъстин Чапман, който участва по време на изстрелването. Във видео, оповестено от Чапман в Twitter, може да се види зелен парашут, който се изпуска от ракетата незабавно след излитането. Мини ракетата Хюз изчезва над облаците, само че секунди по-късно се появява още веднъж и се разрушава в земята.

Смъртта на Хюз е доказана от Уолдо Стакс, дълготраен помощник на каскадьора и представител на The Science Channel, който е част от Discovery, и следеше интервенцията на Хюз за новото им шоу „ Homemade Astronauts “.

„ Нашите мисли и молебствия са с неговото семейство и другари му в този сложен миг. Мечтата му постоянно беше да направи това изстрелване и Science Channel беше там, с цел да хроникира неговото пътешестване “, се споделя в известие на телевизия. Катастрофата се случва покрай град Барстоу, Калифорния. Хюз е на 64 години.

Все още не е ясно дали неизправността на парашута е предизвикала повредата на ракетата. Хюз бе опитал най-малко още една сходна ракетна каскада, преди 2018 година, когато астронавтът фен съумява да доближи към 580 метра в небето. Той явно остава жив след опита и кацна назад на Земята този път с работещ парашут.

„ За три часа светът спря “, споделя Хюз за опита си в диалог с почитатели.

Според Джеймс Ван Лак, някогашен върховен чиновник в Службата за комерсиални галактически транспорти към Федералната авиационна администрация, който оказва помощ на Хюз законно да извърши своите изстрелвания на ракети, генералният съвет на организацията дефинира, че защото ракетата на Хюз употребява рампа като съществена задвижваща система, т.е. каскадът му не дава отговор на законовата формулировка за „ изстрелване на ракета “. Това разрешава на каскадьора да избегне комплицираните ограничения за сигурност, нужни за сходни действия.

Първата самоделна ракета на Хюз през 2018 година притегля доста медийно внимание, а последната му каскада става мотив за основаване на документален филм, озаглавен „ Rocketman “. Хюз постоянно употребява вниманието към смелите си планове, с цел да приказва какъв брой плоска е земята.

„ Когато съм горе, чакам да видя плосък диск “, споделя Хюз пред CBS News месеци преди полета през 2018 година „ Нямам някакво верую. Ако е кръгла или топка, ще сляза и ще кажа: „ Ей, момчета, моя неточност. Топка е. “ Пред Асошиейтед прес той споделя: „ Вярвам ли, че Земята е с формата на фризби? Вярвам, че е… Знам ли сигурно? Не. Ето за какво желая да се кача до космоса. “

В деня на съдбовния случай на Хюз, представител на връзките с обществеността споделя пред BuzzFeed News, че репутацията му на плоскоземец е просто фасада, с цел да му помогне да събере пари за своите планове. „ Използвахме плоската Земя като PR. Точка. “ – споделя Дарън Шустър. „ Той беше същински каскадьор десетилетия преди последния няколко плана с ракети. Плоската Земя ни разреши да получим толкоз доста гласност, че продължихме да я употребяваме! Знам, че не е вярвал в плоската Земя. “

Интересното е, че в промо клип за идната си поредност, оповестена на уеб страницата на Discovery, Хюз приказва за това за какво счита, че задачата му самичък да излезе в космоса е значима, само че не загатва за тайната доктрина.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР