“Откакто “Хамас взимат властта над ивицата Газа, постоянно стават инциденти.Това

...
“Откакто “Хамас взимат властта над ивицата Газа, постоянно стават инциденти.Това
Коментари Харесай

Николай Младенов: Откакто “Хамас” взимат властта над ивицата Газа, постоянно стават инциденти

“Откакто “Хамас ” взимат властта над линията Газа, непрекъснато стават произшествия.Това беше невиждана офанзива от против Израел. ” Това съобщи някогашният външен министър Николай Младенов в ефира на NOVA.

Размерът на офанзивата е голям

“Откакто “Хамас ” взимат властта над линията Газа, непрекъснато стават произшествия. 5 000 ракети, под прикритието на морски, въздушен и наземен десант, разтрошаване на оградата, която маркира границата на Израел, разтрошаване на военни бази, похищение на хора и по този начин нататък. Нищо и по никакъв метод не може да оправдае тази терористична акция от страна на “Хамас ”, протичащото се изисква нов метод на деяние. Моят максимален боязън е, че през идващите дни ще забележим и невиждан отговор от страна на Израел. ”

Мнозина съпоставят офанзивата в Израел с Пърл Харбър.Ключът за разгръщане на напрежението в Израел е в готвеното съглашение сред Саудитска Арабия и Израел с посредничеството на Съединени американски щати.

“Няма подозрение за мащаба и ужаса, който се случва в Израел, безпределно многото жертви. ” Това сподели по-рано през днешния ден, някогашният външен министър Надежда Нейнски.

По- рано през днешния ден кабинетът по сигурността в Израел разгласи положение на война, след офанзивите на палестинската екстремистка формация Хамас.

Войната, която от през вчерашния ден лиши живота на стотици хора и от двете страни, е била наложена на Израел от убийствената терористична офанзива, подхваната от Газа.

“Вашингтон ще разгласи нова помощ за Израел ”. Това съобщи държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън.

Още вести четете в категория България.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР