Откакто е на власт, Доналд Тръмп е нанесъл повече вреди

...
Откакто е на власт, Доналд Тръмп е нанесъл повече вреди
Коментари Харесай

Бивш посланик на САЩ в Русия към Тръмп - защо вредиш на НАТО повече от СССР?

Откакто е на власт, Доналд Тръмп е нанесъл повече вреди на НАТО, в сравнение с руските и съветските водачи за 70 години. Това твърди някогашният дипломат на Съединени американски щати в Русия Майкъл Макфол.
" За 18 месеца Тръмп е предизвикал повече щета на НАТО, в сравнение с руските и съветски водачи за 7 десетилетия. Защо? “, написа той в Twitter. Макфол стори това, откакто преди този момент прикани съветникът по националната сигурност Джон Болтън да изясни на Тръмп правилата на деяние на НАТО и че никой не е задължен да обезщетява Съединени американски щати за направените разноски за защита и подсети, че без общата помощ в границите на НАТО, американските бази зад граница са щели да излязат надалеч по-скъпо.
На срещата на върха в Брюксел Тръмп предложи на страните-членки на алианса да усилят разноските си за защита до 4% от Брутният вътрешен продукт. По-рано американският водач неведнъж подлагаше на критика страните-членки на НАТО за това, че не харчат задоволително средства за поддържането на груповата защита на алианса. Ангажиментът в границите на НАТО е да се харчат 2% от Брутният вътрешен продукт, само че единствено 8 страни са го постигнали.
Иначе идната среща на НАТО ще е чак следващата година, когато Алианса ще чества 70-тия си рожден ден, показва БГНЕС.
Страните от НАТО означават, че по време на актуалната среща са били признати значими решения за по-нататъшната акомодация на организацията към все по-трудните условия за сигурност.
" Съгласувахме нова, усилена конструкция на командвания на НАТО, която дава отговор на актуалните и бъдещи условия ", се показва във финалната декларация. Всички признати решения " показват нашето единение, взаимност и мощ ", се акцентира в документа.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР