Откъдето и да го погледнем, Илон Мъск не е традиционалист.

...
Откъдето и да го погледнем, Илон Мъск не е традиционалист.
Коментари Харесай

Кой ще наследи компаниите и милиардите на Мъск

Откъдето и да го погледнем, Илон Мъск не е традиционалист. Със своите компании и бизнес идеи милиардерът се пробва да промени сегашното и да построи бъдещето, правейки го по собствен усет и без да се преценява много-много какво приказват и мислят другите. И защото плановете му са в действителност грандиозни, едва ли ще му стигне този живот, с цел да ги реализира до дъно.

Тук идва въпросът кой ще наследи Tesla, SpaceX, Neuralink и другите инициативи на Мъск. Първият и най-логичен отговор, който изниква в съзнанието ни, е неговите деца. Но той още веднъж има малко по-различно виждане.

Както не един и двама много сполучливи и богати хора в последните години, и Мъск не счита да подари наготово бизнеси, акции и милиарди на своите наследници, които на този стадий са цели девет на брой.

В изявление за The Wall Street Journal предприемачът съобщи, че не възнамерява да съобщи юздите на ръководство в ръцете на потомството си, в случай че те не демонстрират „ интерес, податливост или дарба “ да управляват. За него това е огромна неточност, която няма да направи.

Мъск добави още, че към този миг той има хора, на които гласоподава доверие да поемат пълномощията му, в случай че нещо се случи с него. И всички на управителни длъжности в фирмите му са наясно с това, с цел да не стават обърквания при непредвидени обстановки.

За него този ход е по-логичен от това да остави в ръцете на незаинтересованите си деца акции за милиарди и значими за цялото човечество планове. И съобщи, че наследството за него е един от най-големите проблеми от епохи, тъй като за него то не трябва да се основава единствено на фамилни връзки, а най-вече на ползи и качества.

Е, в случай че някое от децата му реши да последва стъпките му и да продължи делата му, проявявайки същински интерес и умения, то тогава може да му гласоподава доверие. Но за момента Мъск не е в изключително положителни връзки с най-големите си наследници, които пък като че ли нямат никакво намерение да бъдат част от бизнес делата му, предава Business Today.

Засега най-често виждаме най-малкия наследник на милиардера X Æ A-Xii дружно с него в комплексите на SpaceX и Tesla. Но ще би трябвало да мине много време, в случай че той реши да продължи започнатото от татко си. А до тогава Мъск може единствено да се надява на дългоденствие, с цел да свърши всичко, което си е наумил.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР