Отиващия си шеф на КЕВР иска министърът да изпрати изготвения

...
Отиващия си шеф на КЕВР иска министърът да изпрати изготвения
Коментари Харесай

КЕВР пита енергийния министър за цената на газа

Отиващия си началник на КЕВР желае министърът да изпрати направения от специалистите в отрасловото ведомство разбор и данните, които са били употребявани, с цел да може регулаторът да се запознае с тях и да реши основателни ли са всички изказвания.

" На брифинг на 12.01.2022 година заявявате, че е имало задоволително принадлежности за " друг микс " за контролирания пазар на природен газ. Посочвате, че съгласно анализите на Министерство на енергетиката (МЕ) цената на природния газ от 1 януари 2022 година е можело да бъде 107,60 лева за мегаватчас, което е растеж от 5,15 %, а не както предложи " Булгаргаз " ЕАД и енергийният регулатор утвърди - с 30 на 100. Заявявате също, че не са употребявани всички благоприятни условия и не е спазена нормативно заложената скица с приоритет да се употребява газът от разнообразни източници с най-ниски цени ", показват от КЕВР.

Иван Иванов би трябвало да бъде заменен, разгласи министър председателят Кирил Петков. Шефът на регулатора е с изминал мандат, само че по този начин и не се откри негов заместител. Смяната зависи от Народното събрание Днес енергийната комисия в Народното събрание отсрочи приемането на нови правила за избор на членовете на енергийния регулатор. Като причина бе посочен съвет на специалистите в ръководещата коалиция, който да излезе с единна позиция. От ГЕРБ съзряха пазарлък.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР