Отиващата 2021 година се оказа една от най-тежките за футболните

...
Отиващата 2021 година се оказа една от най-тежките за футболните
Коментари Харесай

Мисия Оцеляване

Отиващата 2021 година се оказа една от най-тежките за футболните ни тимове. Последиците от епидемията от ковид, политическите събития и редица други фактори, разклатиха съществено по този начин или другояче нежното положение на редица отбори.

На прага на 2022 година, съвсем половината тимове от efbet Лига са в тежко финансово състояние, а няколко от тях имат голяма неизясненост към бъдещето си въобще.

Най-известно за всички е тежкото положение на Левски . Вековният гранд е заседнал в големи отговорности, а дължимото към Петър Хубчев и Мохамед Насиру, усложняват значимо обстановката. Изпълнителният шеф Иво Ивков показа неотдавна, че идващите месеци ще бъдат критички за бъдещето на клуба. От " Герена " признаха, че сюжет " банкрут " е изцяло вероятен, само че ще се борят със зъби и нокти, той да не се случва.
 Иво Ивков: Положението е сериозно, следва най-тежката Коледа за Левски
Иво Ивков: Положението е сериозно, следва най-тежката Коледа за Левски

Обясни за отговорностите

В последните седмици, големи черни облаци надвиснаха и над Берое . Новата власт изрично отхвърли Топлоелектрическа централа Марица-Изток 2 да финансира клуба. Така старозагорци останаха без прехрана от 5 милиона лв. годишно, а клубът бе разгласен за продажба. Завършването на сезона се оказва извънредно сложна задача, само че въпреки всичко управлението има вяра, че ще се оправи с инфарктната обстановка.

Ставащото в Царско село наподобява по-драматично. Почти целият тим напусна откакто притежателят Стойне Манолов им е оповестил, че стопира финансирането. Старши треньорът Любослав Пенев също си потегли, а съставът ще разчита на юноши и младия треньор Владислав Вутов за акцията напролет. Според непотвърдени клюки, " царете " ще завършат сезона, след което дефинитивно ще сложат завършек на своето битие.
 Царско село става общ спътник на Левски, ЦСКА и Лудогорец?
Царско село става общ спътник на Левски, ЦСКА и Лудогорец?

Поне по този начин настояват сътрудниците ни от " Блиц "

В Арда нещата също не наподобяват по никакъв начин добре. Бюджетът беше сгънат фрапантно, а началото на рецесията беше обещано след напускането на Николай Киров в посока ФК ЦСКА 1948. Последва скоростен престой на Георги Чиликов, който беше изпъден мистериозно, а наследникът му Славко Матич беше уволнен след даде изявление, в което разкрива своята позиция за протичащото се в тима. В последните дни Жуниьо и Спас Делев се сбогуваха с отбора от Кърджали, а щастливата европейска приказка наподобява все по-далече от актуалната обстановка.
 Лудогорец разгласи привличането на Спас Делев
Лудогорец разгласи привличането на Спас Делев

" Идвам, с цел да сбъдна фантазията си - да стана първенец на България "

В Ботев (Враца) нежната непоклатимост също беше разтърсена след новината, че главният спонсор - АЕЦ (Козлодуй) е на път да се отдръпна. Президентът на клуба Христо Илиев обаче бързо успокои, че място за терзание няма, защото управлението е готово с други други възможности, които да попълнят бюджета.
 АЕЦ Козлодуй стопира да дава пари на Ботев (Враца)?
АЕЦ Козлодуй стопира да дава пари на Ботев (Враца)?

В града под Околчица резервират спокойствие

В Пирин (Благоевград) бюджетът беше понижен фрапантно. " Орлетата " водят усилени договаряния с играчите за понижаване на техните заплати, които са едни от най-високите в efbet Лига. В Благоевград все още нямат терзание за бъдещето си и гледат умерено към пролетния полусезон.
 Пирин (Благоевград) редуцира бюджета с 50%
Пирин (Благоевград) редуцира бюджета с 50%

Целта е да бъдат понижени разноските, с цел да може да се обезпечи безпроблемното бъдеще на тима

Криза има и в Локомотив (Пловдив) . Там заплатите постоянно са бавени, а притежателят Христо Крушарски не един път или два пъти заплашва, че ще хвърли " бялата забрадка ".
 Крушарски се ядоса: Ще ми писне и ще хвърля кърпата, без арбитър щяхме да играем по-добре
Крушарски се ядоса: Ще ми писне и ще хвърля кърпата, без арбитър щяхме да играем по-добре

Собственикът на Локомотив (Пловдив) остана извънредно неудовлетворен от съдийството

Мисия " Оцеляване " е извънредно значима за редица тимове от елита. Ситуацията е сериозна най-много за Левски, само че и Берое потегля по сложен път. Съдбата на Царско село наподобява предначертана към днешна дата, само че както добре знаем, процесите в българския футбол се случват извънредно динамично и ненадейно.

Така тимовете ще гледат с вяра към 2022 година, че тя ще донесе повече непоклатимост и по-добри моменти за всички, обичащи най-популярната игра в света.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР