Отиваме в Правителствена болница, съответно двете мутри с мен винаги,

...
Отиваме в Правителствена болница, съответно двете мутри с мен винаги,
Коментари Харесай

Твърдение за злато за милиони: Трябва да дадем на пълното момче, демек на Пеевски, трябва да дадем на момчето с каскета

" Отиваме в Правителствена болница, надлежно двете мутри с мен постоянно, да не мръдна някъде. Викам добре – желая да създадем протокол съглашение за пазаруване на дяловете. Искам предплатено да ми преведете 500 000 лв., дължа над 100 000 лв. на юристите, имам да заплащам заеми. Аз съм подсигурил заеми с мои персонални пари ". Така Илия Златанов, основателят на най-големия производител на асансьори в страната - " Изамет ", споделя своята история пред неправителствената организация Антикорупционен фонд и по какъв начин бизнесът му небрежно изтича през пръстите му.
По думите му, Златанов стига до това състояние, откакто получава помощ от юрист Петър Петров, по-известен като някогашния следовател Петьо Еврото. Той стана знакова фигура поради процеса " Цонев, Сантиров, Попов ", в който обвиняванията катастрофираха в съда – против някогашния министър Николай Цонев и против арбитър Петър Сантиров, като и Цонев, и Сантиров осъдиха държавното обвиняване за компенсации.
Припомняме, че по запис на заповед, за която стана въпрос в първата част на историята, Златанов дължи 3 милиона лв. на брачната половинка на Петър Петров (Петьо Еврото) – Любена. Конфискувано му е и злато – 35 кг, за над 4 млн. лв. .
Според описа, Златанов изискал да огледа документите по договорката, само че отговорът бил " след това ще ти ги пратя, нямаме време в този момент ". Златанов твърди, че нотариусът по договорката – Весела Ивчева, пита на няколко пъти ще подписва ли и се стига до опасност от юрист Десислава Коцева, един от юристите към Петьо Петров: " Синът ти още не е качен на хемодиализа, има гърчове, ще подписваш ли? ". Тогава към този момент Златанов споделя: " Добре ". Но той прибавя, че протоколите били непълни.
Според Антикорупционния фонд, Петров не желае да разяснява, тъй като имало " риск от ковид ".
Илия Златанов споделя и, че е ходил при към този момент някогашния началник на Спецпрокуратурата Диитър Франтишек Петров . Той слезе от поста в средата на май тази година, като не стана публично ясно за какво. Версията на Златанов е, че е подписвал протокол, че златото, иззето от Илия Златанов, е открито. Тогава, по думите на Златанов, му било казано, че имало фактури, че купил златото от австрийски дилър. „ Аз във Виена съм ходил преди 6 години ”, разяснява Златанов. „ Прокуратурата си има механизъм за сформиране на подправени документи – от кое място откриха фактури на мое име, че съм купил злато от австрийски дилър ”, пита предприемачът.
Следва още по-скандално изказване – че Любена Петрова му споделила да отиде да си вземе златото от Специализираната прокуратура. Договорката е 50% от златото, което е иззето от Златанов, да остане за него, само че по думите му той не получава нищо . И споделя пред камера безусловно какъв диалог е водил със брачната половинка на Петьо Еврото: " ".
" Казаха, че всичко, което е мое, към този момент е тяхно ", твърди Златанов.
Това е механизъм за плячкосване, те ограбват и страната, твърди Илия Златанов. А синът на Илия Златанов – Явор, който е във война с татко си за бизнеса му, твърди, че има злато, то си е негово и има документи да го потвърди.
Какво става със собствеността върху бизнеса на Златанов съгласно журналистическото следствие - научете в долното ВИДЕО:
Сподели с твоите другари
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР