Отиваме на избори. Това заяви на брифинг в централата на

...
Отиваме на избори. Това заяви на брифинг в централата на
Коментари Харесай

ГЕРБ на извънреден брифинг: Отиваме на избори

Отиваме на избори. Това съобщи на брифинг в централата на ГЕРБ вицепремиерът в оставка Мария Габриел. 
" Бих желала да благодаря и на акад. Денков, с който не прекрачихме граници. 
Днес желая да кажа пет неща. В последните 9 месеца считам, че всички видяхме, че значими промени се случват с ГЕРБ. Показахме, че можем да отстъпим в името на националния интерес. В името да създадем всичко допустимо България да има държавно управление, имаше диалози. Отново направихме отстъпки.
Имаме общи точки, само че евентуално ще се върнем към тях след избори. 
Казваме " не " на непрекъснатите нови условия, на новите и нови условия. Очертава се да се върнем към тях след избори, които се надявам да са миг за мисъл към страната ", съобщи тя. 
" Ще остана като вицепремиер и външен министър ", сподели още Габриел. 
" Утре ще внеса писмо в Народно събрание, че отдръпвам кандидатурата си за министър председател. ГЕРБ няма да взе участие в договаряния за втори мандат. Казваме „ не " на договаряния с втори мандат “.  ", добави тя. 
В брифинга се включи и Рая Назарян, част от преговорния екип на ГЕРБ: „ Тези договаряния отразиха какво е мнението на договарящия екип на нас към самите нас. Така не може да спечелим доверието нито на българите, нито на задграничните ни сътрудници.
Благодарим на Мария, че нито за секунда не спря да извършва отговорностите си, постави всички старания и употребява всичките си интернационалните контакти и българските моряци от кораба „ Руен “ бяха избавени. Този ангажимент е триумф и образец “, сподели Рая Назарян.
Мария Габриел издаде, че когато ГЕРБ е споделил, че е подготвен да отстъпи енергетиката, е последвало ново предпочитание за промяна и на министъра на вътрешните работи.
„ Казах, че не чакам персонални извинения, а извинения към всички дами и майки, които са на високи позиции. Не съм получила такива извинения “, сподели още Габриел. 
„ Не съм имала диалог с Асен Василев “, добави вицепремиерът в оставка. 
Казваме „ не " на договаряния с втори мандат “. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР