Отиваме към предсрочни избори, смята лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ,

...
Отиваме към предсрочни избори, смята лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ,
Коментари Харесай

Мустафа Карадайъ: Отиваме към предсрочни избори

Отиваме към предварителни избори, счита водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, съобщи кореспондент на БГНЕС.

В коридорите на Народното събрание Карадайъ разяснява решението на президента да връчи третия изследователски мандат за сформиране на кабинет на Българска социалистическа партия, както и напомни първичната позиция на придвижването:

„ Българските гласоподаватели на 4 април избраха смяната. Освен това, ние имахме опция да заявим нашата позиция, че партиите, които изгубиха изборите – приказвам за ГЕРБ и Българска социалистическа партия, ние няма да ги подкрепим, в случай че те предложат кабинет. Това е нашата позиция от Движение за права и свободи. Заедно с това бих желал да кажа, че връчването на трети мандат не инцидентно е планувано в конституцията, а предвид на това би било добре тези, които получат трети мандат, да се опитат и да потърсят единодушие в Народното събрание за избрани политики “.

„ Тепърва ще забележим каква ще бъде позицията на Българска социалистическа партия и по какъв начин ще се развиват процесите “, разяснява още Мустафа Карадайъ.

По мотив на измененията в Изборния кодекс, утвърдени на второ четене в пленарната зала и предвиждащи рухване на ограничаването на изборните секции в чужбина, той уточни сбито: „ Конституцията не прави разделяне сред българските жители, без значение къде се намират те “. /БГНЕС
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР