Отиваме към правителство с пълна подкрепа, заяви пред БНТ математикът

Отиваме към правителство с пълна подкрепа, заяви пред БНТ математикът ...

Проф. Михаил Константинов: Отиваме към правителство с пълна подкрепа


Отиваме към правителство с пълна подкрепа, заяви пред БНТ математикът и шеф на "Информационно обслужване", доставчик на удостоверителни услуги, проф. Михаил Константинов.

„Отиваме към Великобритания, където няма опозиция, правителството е общо и никой не си мисли да опозиционерства“, смята той. :Нуждаем се от единство“, добавя експертът.Още по темата

По думите му външнополитическата ситуация в момента е изключително сложна, доларът е пред рухване, много сложно е положението в Русия, а освен това “даваме голям брой жертви заради пандемията от коронавирус“.

„Назрява война и ние трябва да дадем пример и да бъдем лоялни партньори. В момента спасяваме и себе си, и света“, обясни проф. Константинов.

Според него е "безумие" да има избори през лятото, защото никой няма да гласува.

„Би било меко казано крайно безотговорно да се отива към нови избори“, категоричен е математикът.

Според него случилото се във Велико Търново показа защо в Европа няма машинно гласуване.

„Гласуват само в Брюксел и селата покрай него“, коментира проф. Константинов относно отмяната на машинния вот в Старата столица заради софтуерен проблем.

„В 27% от секциите, където имаше машини, гласуваха с машини. И каква изненада - преди 2 години на европейските избори точно 27% пак гласуваха с машини, изтъкна проф. Константинов.

По думите му вотът в чужбина е донесъл 4 мандата - 3 за партията на Слави Трифонов "Има такъв народ" и 1 за "Демократична България" с лидер Христо Иванов.

„Работата сега беше 4 пъти повече, отколкото на предишните избори. Затова поздравявам българската изборна администрация - 80 000 души и колегите от "Информационно обслужване", допълни проф. Константинов.

Източник: investor.bg