Отива си една тежка година за врачанския вестник Конкурент“, установи

...
Отива си една тежка година за врачанския вестник Конкурент“, установи
Коментари Харесай

Мисията е успешна! „Конкурент“ бяха изхвърлени от редакцията си, Гошо Синдика извади торбата с лъжите

Отива си една тежка година за врачанския вестник „ Конкурент “, откри разбор на организация BulNews.
Тя е продължение на миналогодишната, когато изданието банкрутира и от ежедневник се трансформира в седмичник. През миналата година проблемите продължаваха и той ту се появяваше по сергиите, ту спираше. Естествено, рекламодателите се разбягаха и това докара до срив и на приходите му.
Като похлупак на всичко, от регионалната администрация оповестиха търг за пространствата, в които се обитаваше редакцията на „ Конкурент “. На самата процедура основният редактор Георги Александров, по-известен в обществото като Гошо Синдика, се яви с нередовни документи и бе отхвърлен от присъединяване.



На 21 ноември регионалният шеф Георги Митов издаде заповед, с която дефинира другия участник за победител в търга и по този начин се стигна досега, в който вестникът, отпред с основния редактор бяха изхвърлени на улицата.
По този метод завърши сполучливо задачата по изгонването на „ Конкурент “ от пространствата, които изданието ползваше още от времето на предходния му притежател Даниел Бузов.
В момента вестникът се е сврял в 2 стаички в новата част на Дома на техниката, където се настаниха единствените останали на работа - рекламна агентка, счетоводителка и Гошо Синдика. Куриозното е, че те са съседи с сътрудниците от маргиналните „ Зов нюз “ и „ Враца през днешния ден “. И трите медии непрестанно си разменят материали и фотоси, като не пропущат да се похвалят една друга. В града към този момент се разяснява с подигравка тази обстановка, като някои зевзеци оферират трите уеб страницата да се обединят под името „ Зов за съперник във Враца през днешния ден “ и да спестят пари от кореспонденти, наеми и режийни разноски. Мара Боската ще е основен редактор, Гошо Синдика ще движи спорта, а Иво Й. ще тича да събира пари. Така или другояче, това няма да ги избави и закономерно те ще отидат в кофата за ненужни боклуци, защото лицата са прекомерно надалеч от публицистиката. По тази причина постройката, в която се обитават трите медии, към този момент е известна като „ Храмът на обречените “ и това е показателно за техния престиж в обществото.
Междувременно, в сряда Гошо Синдика разгласява в уеб страницата си неподписан памфлет против някогашния си шеф Даниел Бузов, цялостен с обидни квалификации и откровени клюки. В опит да оправдае своята несръчност и неуспех на търга за пространствата на редакцията, той прави опит да трансферира виновността за изгонването им от постройката върху спечелилия претендент и регионалния шеф Георги Митов. Тъй като е време да стартира да почита тези, които са му давали бял самун, Гошо Синдика ще бъде изправен пред съда, с всичките последици от това. А те няма да са малко…
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР