Отиде си последният свят човек в тая държава. Няма го

...
Отиде си последният свят човек в тая държава. Няма го
Коментари Харесай

Отиде си свети Дядо Добри! Отиде на едно по-добро място, където няма…”Нова телевизия”!

Отиде си последният свят човек в тая страна. Няма го към този момент Дядо Добри.

Два-три пъти съм го виждал и в действителност е пречистващо да зърнеш този изкривен стогодишен дъртак по какъв начин събира стотинка по стотинка, с цел да внесе това от шепичката в църковната касичка. И тогава разбираш, че в неговата шепичка има доста повече, в сравнение с може да побере даже и най-алчното човешко схващане. Защото в нея имаше човещина!

Беше и респектиращ! Особено видиш ли го пред “Александър Невски”, когато храмът е отворен и към него се насочат мутри с желанието да се пречистят. Да си напазаруват съвест. Купуват огромни свещи, пазарят по 100-200 дребни, водят си мутресите и дребните мутрафончета и даже там в храма парадират. Но видеха ли Дядо Добри осъзнаваха своята незначителност. Разбираха, че 200-те лв. за свещи са нищо спрямо петте лв. на стотинки в ръката му. И гледаха засрамено надолу.

Докато беше жив Дядо Добри, всички огромни малките екрани експлоатираха облика му. През два, през три месеца правеха по нещичко за него. Запълваха си времето за човещина в програмните схеми. Между два турски сериала и четири идиотски излъчвания за кретени и…рейтинг.

Дядо Добри към този момент го няма. И една от националните малките екрани го зачерта. Дано не го е направила и държавната, не съм я гледал. В “Нова телевизия” обаче не откриха 30 секунди в централните си вести да оповестят, че си е отишъл Човекът! Какво ли не излъчиха, 10 минути репортаж даваха за сватбата на 6-ия член на 7-ото кралско семейство във Англия. Дядо Добри обаче изпадна от дневния им ред. С което май и тези толкоз сложни за пълнене в програмата минути за човещина. Отвори се място за още една Черешка на простотията.

В същата тази телевизия върви едно предаване, което се титулува господарско. Дават скунксове на Българска национална телевизия, на Би Ти Ви. Сега е време да го връчат на себе си. На малкия екран, от която смучат милиони. Защото около тази пуста алчност никой в Нова не видя, че си е отишъл Дядо Добри.

Той сигурно към този момент е на доста по-добро място. Най-малкото, тъй като там няма Нова…
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР