Отиде си Нушка Григорова - един от първите директори на

...
Отиде си Нушка Григорова - един от първите директори на
Коментари Харесай

Отиде си Нушка Григорова - един от първите директори на БНТ

Отиде си Нушка Григорова - един от първите шефове на Българската национална телевизия и остарял другар на Руския културно- информативен център в София, изключителна фигура на културата.
Нейните филми, излъчвания и репортажи вечно са влезнали в златния фонд на българската телевизия. На млади години тя работи като редактор в кореспондентското бюро на Българска национална телевизия в Москва, а по-късно се реалокира в София, като прекарва по-голямата част от живота си в Българската национална телевизия. След пенсионирането си тя става деен член на клуба на ветераните от българската телевизия и предава опита си на младите, написа и разгласява книга за работата си " В кадър и зад кулисите ".
Нушка постоянно е подчертавала, че българите и руснаците са представители на приятелски нации, които би трябвало да се почитат и обичат, непрекъснато да укрепват съдействието си в разнообразни сфери и най-много в региона на изкуството. Нушка се гордееше с подвига на братския съветски народ в освобождението на Европа от фашизма. Г-жоГригорова беше постоянен и обичан посетител на Руския културен и информативен център в София.
Поклонението с нея ще бъде в сряда, 17 юли, в 13.00 ч. в на Централни софийски гробища.
Нашите откровени съболезнования на околните и роднините на Нушка Григорова.
Царство й небесно.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР