Отиде си един от най-любимите на зрителите в цял свят

...
Отиде си един от най-любимите на зрителите в цял свят
Коментари Харесай

Ще ни липсваш, Чандлър! Отиде си звездата от „Приятели“ Матю Пери

Отиде си един от най-любимите на феновете в целия свят артисти - Матю Пери, станал звезда с персонажа на остроумния Чандлър Бинг от най-гледаната американска телевизионна поредност " Приятели ".

54-годишният артист, който предходната година разказа в записки десетилетната си борба с опиатите, е починал  в събота, заяви Reuters.

Вестта за гибелта му беше доказана в изказване, оповестено от NBC, телевизионната мрежа, която излъчваше " Приятели " в продължение на 10 години, в платформата за обществени медии X (Twitter).

" Той донесе толкоз доста наслада на стотици милиони хора по света с съвършения си комедиен жанр и духовитост. Наследството му ще продължи да живее за безчет генерации. ", обявиха от NBC Entertainment.

We are incredibly saddened by the too soon passing of Matthew Perry. He brought so much joy to hundreds of millions of people around the world with his pitch perfect comedic timing and wry wit. His legacy will live on through countless generations. pic.twitter.com/VcAlZ26Nso
— NBC Entertainment (@nbc) October 29, 2023
Изданията Los Angeles Times и TMZ.com, които се базират на неназовани източници от правоохранителните органи, оповестиха, че тялото на Пери е намерено в джакузи. NBC News, базирайки се на неназован представител на артиста и източник от правоохранителните органи, заяви, че той е открит мъртъв след явно удавяне в дома си в квартал Пасифик Палисейдс в Лос Анджелис.
       View this post on Instagram                      
A post shared by Matthew Perry (@mattyperry4)
 
По подигравка на ориста последният пост на Пери в Instagram, на 23 октомври, е фотография, на която той седи до джакузи през нощта, добавя Reuters.

Матю Пери става звезда с дългогодишната си роля на Чандлър в " Приятели ", който се излъчва в продължение на 10 сезона в мрежата на NBC от 1994 година до 2004 година

В него вземат участие още Дженифър Анистън, Кортни Кокс, Дейвид Шуимър, Мат Лебланк и Лиса Кудроу.

Сериалът направи интернационалните звезди всички шестима артисти, които споделяха жилищата си и се срещаха в " Central Perk ", измислено кафене в Манхатън.


Една от главните сюжетни линии включваше скришен романс сред Чандлър и Моника Гелър, героинята, изиграна от Кокс, за който останалите четирима другари - Рейчъл, Джоуи, Фийби и Рос, схващат на разнообразни стадии във времето. В последна сметка, двойката признава пред всички любовта си и се дами.

Звездният състав на сериала се събра още веднъж 17 години след финала за шумно рекламираното особено издание, което беше излъчено по HBO Max през 2021 година



" Приятели " беше най-гледаната американска телевизионна стратегия в праймтайма. Всеки от актьорите е печелил по 1 милион $ на епизод в разгара на известността на поредицата.

През по-голямата част от излъчването й, за феновете остава скрита продължителната битка на Пери със зависимостта му към медикаменти и алкохол, която той в детайли разказва в записките си от 2022 година

" Здравейте, споделям се Матю, въпреки че може би ме познавате под друго име. Приятелите ми ме назовават Мати. И би трябвало да съм мъртъв ", написа Пери при започване на книгата.

В изявление за New York Times, оповестено през октомври 2022 година, той споделя, че е чист от 18 месеца. " Вероятно съм похарчил 9 милиона $ или нещо сходно, пробвайки се да изтрезнея ", споделя Пери.

Той споделя в книгата си, че се е наложило да го откарат до рехабилитационна клиника незабавно след снимането на епизода със сватбата на Чандлър и Моника.

След " Приятели " Пери се снима в още три телевизионни плана, които не печелят толкоз огромен триумф. В кариерата си той има гостувания или непрекъснати функции в други хитови телевизионни излъчвания, измежду които " The West Wing ", " Ally McBeal ", " Scrubs " и " Beverly Hills, 90210 ". Филмовите му функции включват " Fools Rush In ", " The Whole Nine Yards ", " Almost Heroes " и " Three to Tango ".

Роденият в Масачузетс артист израства в Отава, откакто майка му, канадска журналистка, работила като прессекретар на някогашния министър-председател Пиер Трюдо, се развежда с бащата на Пери и се омъжва за канадски ефирен водещ.

Синът на Трюдо и сегашен канадски министър председател Джъстин Трюдо отдаде респект на приятеля си от детинство, като назова гибелта на Пери " шокираща и тъжна ". " Никога няма да не помни игрите в учебния двор и знам, че хората по света в никакъв случай няма да не помнят насладата, която той им донесе ", написа Трюдо в X.

 

 

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР