Отхлабването на мерките е много опасно. Българинът е много свободолюбив

...
Отхлабването на мерките е много опасно. Българинът е много свободолюбив
Коментари Харесай

Проф. Генчо Начев видя опасност в разхлабването на мерките срещу COVID-19

Отхлабването на ограниченията е доста рисково. Българинът е доста свободомислещ човек в не напълно положителния смисъл на думата. Ти му подаваш пръстче, той желае да хване цялата ръка. Ние свободата я тълкуваме като разпасаност. Това е неприятното и би трябвало да се има поради. Нищо не е отминало. Кризата не е към този момент в такива размери. Не знам какво ни чака. Това съобщи в ефира на Българска национална телевизия директорът на болница " Св. Екатерина " в София проф. Генчо Начев.

По думите му, лечебните заведения, които интензивно се борят с Covid-19 са недофинансирани. " Тези, които са спрели планови интервенции през миналите месеци, ще получат 85% от междинната заработка за последните три месеца, което е глътка въздух в такава среда. Мисля, че и двете страни – и Националната здравноосигурителна каса, и лекарския съюз, пък и Министерството са помислили по този въпрос и няма съображение да се оплакваме ", сподели още проф. Начев.

Той разяснява и отбраната на личния състав на лечебните заведения. Според него, тя не се показва единствено в защитните дрехи, само че и в вярното образование за това по какъв начин тези защитни средства се слагат и по какъв начин се махат.

" При погрешно боравене с тези защитни дрехи рискът от зараза е доста висок. Нищо от повърхността на тези дрехи не би трябвало да влиза в досег с кожата, когато те се смъкват ", поясни директорът на болница " Св. Екатерина " в София. Той даде образец с ръководената от него болница, където лекарите е трябвало да избират къде да работят, в случай че са заети на повече от едно място, защото по този начин контролът е по-стриктен. 

" Не би трябвало да се плашат хората. Трябва да знаят, че в лечебните заведения вземат всички нужни ограничения първо да се предотврати каквото и да било заразяване, и второ да се сведат до миниум следствията от едно такова заразяване. Така че когато имат някакви недоволства, най-малкото по телефона би трябвало да се съветват с лекарите, които са ги преглеждали до момента и да бъдат по този начин положителни да отидат където би трябвало да профилирани проучвания и по-нататъшно лекуване, тъй като изключително за сърдечно-съдовите болести всяко закъснение доста постоянно е съдбовно ", сподели още проф. Начев. И изрази убеденост, че здравната ни система ще издържи.  

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР