Отговорността за терористичната атака, при която преди седмица в зала

...
Отговорността за терористичната атака, при която преди седмица в зала
Коментари Харесай

Ислямска държава потвърди ареста на четирима свои членове, отго...

Отговорността за терористичната офанзива, при която преди седмица в зала " Крокус сити хол " починаха 143 души, към този момент беше поета от ИД, само че съветските управляващи към момента считат, че зад нея стоят " украинските националисти ". Киев изрично отхвърля опцията да е забъркан в нападението.

 

Изданието на ИД " Ан Набаа " удостоверява, че " четирима бойци, които са бойци на халифата ", са атакували залата в предградие на Москва. Трима от тях са употребявали автомати, а четвъртият е провокирал пожар, отбелязва " Ан Набаа ", представен в каналите на мобилното приложение " Телеграм " на джихадистката формация.

След кървавия акт причинителите са избягали от мястото на престъплението. Руските сили са почнали търсене и най-после са обкръжили терористите в гориста околност. " Дано Бог ги освободи от пленничеството им ", показва седмичникът " Ан-Набаа ".

 

При бруталната офанзива, която е най-смъртоносната в Русия от 20 години насам, изгубиха живота си минимум 143 души, а 360 пострадаха, в това число деца. Руските управляващи осведомиха за ареста на 11 души, в това число четиримата хипотетични нападатели. На осем от тях са повдигнати обвинявания и са арестувани под стража.

Руският Следствен комитет, органът, отговарящ за главните престъпни следствия, съобщи през вчерашния ден, че причинителите на нападението са имали " връзки с украинските националисти " и са получили " огромни " суми пари в брой и криптовалута от Украйна.

 

Самият съветски държавен глава Владимир Путин сподели, че четиримата нападатели са били задържани в съветската Брянска област при опит да избягат в Украйна, където от украинска страна е бил квалифициран " прозорец ", допускащ им да преминат границата.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР