Отговорността за поредното преместване на мача между България и Унгария

...
Отговорността за поредното преместване на мача между България и Унгария
Коментари Харесай

Лечков хвърли вината за скандала около мача България-Унгария върху УЕФА

Отговорността за следващото пренасяне на мача сред България и Унгария и провеждането му без аудитория е на УЕФА, защото тя е тази, която взима решенията. Такова пояснение даде вицепрезидентът на Българския футболен съюз (БФС) Йордан Лечков в изявление пред bTV.

Той на няколко пъти повтори, че отговорността за създалия се безпорядък е на Европейската футболна асоциация, макар че БФС е този, който в последна сметка се е свързал със Столична дирекция на вътрешните работи и е уведомил УЕФА.

" Решението го взима уредника на мача. Не го взимам аз ", оправда се Лечков.

Във вторник стана ясно, че футболната среща сред националните тимове на България и Унгария на националния стадион " Васил Левски " - където в началото трябваше да се организира. Той беше изместен с напъните на БФС и на фона на футболни почитатели, които упорстват за оставката на управлението на българската федерация. В последна сметка срещата не съумя да си откри нова локация, откакто и Пловдив, и Кърджали отхвърлиха да домакинстват.

Заради безредната обстановка унгарската асоциация обществено разгласи държанието на БФС за " невиждано, несериозно и неспортсменско " и подлага на критика организация на събитието.

Лечков обаче не се смутен от острите думи на унгарските си сътрудници, защото съгласно него сходно напрежение е " изцяло естествено " преди мач.

" Имаме подобен лаф - един час преди мача, един час след мача всичко е разрешено. Те желаят да победят - обикновено е ", беше отговорът на вицепрезидентът на БФС във връзка унгарската позиция.

Лечков показа мнение, че желал на стадиона въпреки всичко да има аудитория, а почитателите " могат да си викат оставка - това е демократично ". В последна сметка обаче това няма да се случи.

Той се оплака, че българският футбол не получава задоволителна поддръжка от страната и съобщи, че е подготвен да си подаде оставката. Това обаче щяло да стане единствено под изискване:

" Аз ще си подам оставката, незабавно когато видя план за стадион. Някаква провокация и аз да основа. Ние нямаме [дори] план за стадион ", сподели Лечков.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР