Отговорността за неуспешното изстрелване на Съюз-2.1б“ от новия космодрум „Восточний“

...
Отговорността за неуспешното изстрелване на Съюз-2.1б“ от новия космодрум „Восточний“
Коментари Харесай

Свещеник благословил „некачествено“ паднала руска ракета в Атлантическия океан

Отговорността за несполучливото изстрелване на „ Съюз-2.1б “ от новия космодрум „Восточний“ е на Благовещенския свещеник Лукиан, благословил ракетата-носител преди старта. Това е заявил на 28 ноември пред радиостанция „ Говори Москва “ протодякон Андрей Кураев, съобщи „ РИА Новости “.

Вторият старт на ракетата по всяка възможност е завършил несполучливо и спътникът на борда ѝ е паднал в океана покрай Антарктида.

Според съветския духовник Светослав Шевченко за сполучливото действие на технологиите е нужно съдействие сред „човека и Бога“. Така представителят на БПЦ разяснява пред „РИА Новости“ думите на църковния чиновник Андрей Кураев за отговорността, която носи църквата за несполучливото изстрелване на спътника „Метеор-М“ №2-1 на ракета „Съюз-2.1б“.

Благовещенският и Тинденски свещеник Лукиан е благословил ракетата „ Съюз-2.1б “ на 27 ноември. Преди година и половина той благослови и ракетата „ Съюз-2.1а “ – първият старт от новия космодрум, с който бяха изведени в орбита 3 спътника и два от тях заработиха обикновено.

Сателитът „Метеор-М № 2–1“ е предопределен за метеорологични наблюдения, надзор на озоновия пласт и радиацията в околоземното пространство.


Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР