Отговорността на партиите пред българския народ трябва да е по-висока

...
Отговорността на партиите пред българския народ трябва да е по-висока
Коментари Харесай

Манолова: Отговорността изисква да спрем с политическия инат и да помислим за българския народ

Отговорността на партиите пред българския народ би трябвало да е по-висока от партийния интерес Гранична полиция би трябвало да бъде подкрепена, пожарната също. Най-безотговорното е да останат без поддръжка. Ще създадем диалози отвън формаците отвън ГЕРБ и Движение за права и свободи. Хората желаят държавно управление най-малко до пролетта, до момента в който се решат тежките проблеми, тъй че отговорността изисква да спрем с политическия дебелоглав и дребните партийни сметки и да помислим за българския народ. Това съобщи ръководителят на ПГ "Изправи се БГ! Ние идваме " Мая Манолова в коридорите на Народното събрание.

"Положих старания да има кабинет с първия мандат, с ядро от партиите на митинга, само че моят апел и апелът на ИБГНИ да има ясни цели, обезпечени със периоди, документално съглашение с подписи, да има предвимост и гласност, щяхме да подкрепим кабинета на Има Такъв Народ ", уточни Манолова.

"Сега можем да изправим грешката не поради партиите, а поради хората. Нека да поставим старания, да пренебрегне егото си и високомерието си. Ще предложим да проведем диалози, всяка парламентарна групировка има връзка с гласоподавателите си и всеки може да насочва държанието си по отношение на упованията на хората. Проблемите могат да се решат посредством Народното събрание, актуализацията на бюджета и посредством лъчение на държавно управление, поддръжка за мигрантската рецесия и институциите, които ще се борят с нея ", разяснява Манолова.

Тя уточни, че още в петък или при започване на идната седмица ще поканят парламентарните обединенията на диалози, само че без ГЕРБ и Движение за права и свободи.

Трябва да актуализираме бюджета, преди да е връчен третия мандат, който е спешен. Няма парламентарен период за връчването на втория мандат и партиите им би трябвало да се заемат с бюджета, съобщи Манолова.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР