Отговорност за авторитета на НС е на всички 240 народни

...
Отговорност за авторитета на НС е на всички 240 народни
Коментари Харесай

Цвета Караянчева: Днес бяхме на едно представление, което заора дъното

Отговорност за престижа на Народно събрание е на всички 240 народни представители. Не може единствено на мен да се вменява виновност за това. Опозицията търси всевъзможни способи да нападат ръководещите. Днес бяхме на едно зрелище, което заора дъното. Искат да влязат във властта през задния вход. Идват избори. Да вървят, да обикалят и да приказват и те.
Това е оценката на ръководителя на Народното събрание Цвета Карянчева за днешния спор в Народното събрание за поисканата й оставка, откакто резервира поста си. В предаването " Лице в лице " по бТВ тя отхвърли да разяснява записите с гласът, който поразително наподобява на премиера Бойко Борисов. " На недоказани записи няма какво да разясня. Нека да се произнесе прокуратурата. ", съобщи тя. По думите й ще реагира на думите, в случай че прокуратурата потвърди достоверността им. Тя призна, че е говорила с премиера, а той й е споделил, че не казвал такива думи по неин адрес.

След това пояснение Караянчева преповтори целия си откъс от написаното слово, което през днешния ден прочете пред Народното събрание за, така наречен " настолна игра " с цитати на държавни глави.

Относно изявлението си в Лом пред деятелите на ГЕРБ, където ня прати протестиращите да вървят пеш, Карянчева за следващ път повтори опорките, че има друго говорене пред симпатизанти.

" Говори се по този начин, че да може да се възпламени тази публика. Аз пред сътрудниците си приказвам като същата Цвета, каквато съм била преди три години. Подобни волности в Народно заседание не си разрешавам. ", сподели тя.

Въпреки напомнянето, че тя е обществена персона на висок пост и вяка изява не изменно се свързва с поста й, както и че не може да се прави разлика и да се разграничават типове говорене, когато човек има подобен пост тя настоя:

" Винаги съм носила отговорност за думите си. Едното говорене няма нищо общо с другото говорени. " и още: " Това е моето говорене пред моите гласоподаватели, аз с тях приказвам по този метод. От трибуната на националното заседание не приказвам по този начин. ". Малко по късно още веднъж се върна към тематиката с думите: Скоро бях в село Егрек, едно забравени от всички село на края на България. Там няма по какъв начин да приказвам институционално. Аз няма по какъв начин да си трансформира метода на говорене, тъй като това съм си аз. "

" Това са безспорни битовизми ", отговори Караянчева по отношение на дарението от остарели килими на театъра в Кърджали. По думите й има процедура за подаяние на неща отпаднали от нужда в Народното събрание. " Такива неща стоят в склада, след време ще ги изхвърлим или ще ги нарежем ", изясни още тя. " Дарени са компютри, на МТСП дарихме брошури, календари, които бяха с прелестни пейзажи, а те ги подариха на старешки домове, за какво да ги изхвърляме ", добави тя.

Относно достъпът на публицисти в Народното събрание Караянчева изясни, че настрана от всички благоприятни условия, които дава новата зала, тя към този момент е видяла, че има нови благоприятни условия публицистите да се срещат с депутати. По думите й доста от сътрудниците й не престават да вършат интриги, че те не желае да позволи публицистите, само че това не било по този начин, а в случа тя чака Българска социалистическа партия да й отговорят документално на изпратено то нея питане за достъпа. " Другите сътрудници са ми дали мнение ", бе безапелационна тя, само че също по този начин изрично отхвърли да кажа каква е позицията на партиите в председателския съвет.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР