Отговорните лица у нас масово нарушават заповедта за задължителното носене

...
Отговорните лица у нас масово нарушават заповедта за задължителното носене
Коментари Харесай

Изключение за оратори: Защо министри и депутати нарушават заповедта за носене на маски?

Отговорните лица у нас всеобщо нарушават заповедта за наложителното носене на маски на закрити публични места.

Причината е, че здравното министерство не е планувало изключение за ораторите.
Засилени инспекции за маски в градския превоз в София Санкцията за липса на защитна маска или шал е от 300 до 1000 лева
Вчера кметът на София даде едночасова конференция, без маска на лицето. Примерът на Йорданка Фандъкова последва и основният проектант на София - Здравко Здравков.

От Столичната община обясниха за bTV, че представителите им са носили маски - само че на влизане и излизане от залата.

От Министерството на здравеопазването потвърдиха, че в заповедта на никое място не е упоменато изключение за хората, които дават изказвания.

„ Досегашната заповед няма точно написан текст тъкмо за този случай и аз мисля, че в границите на идната седмица ще изготвим по точно какво се изисква и какво не “, изясни доцент доктор Ангел Кунчев - основен държавен здравен контрольор.

На брифинг в сряда постройката на Министерството на образованието министърът Красимир Вълчев, зам.-министърът Таня Михайлова и специалистът Евгения Костадинова също не носеха защитна маска.

От ведомството споделиха, че са ги махали единствено за изказванията.

В същия ден без маски на брифинг се появиха и министрите Деница Сачева и Николина Ангелкова. И от двете ведомства не дадоха отговор за какво не са спазили противоепидемичната мярка, само че споделиха че маските били махнати единствено по време на изказванията.

На 30 юни министър председателят Борисов се срещна с оперативния щаб - без маска. На днешната среща към този момент я носеше.
Глоби за 24 депутати без маски в Народното събрание Размерът на санкцията е минималният – 300 лв.
А през вчерашния ден и през днешния ден РЗИ демонстративно следеше и глобяваше депутатите в Народното събрание. Говорителите от трибуната обаче от през днешния ден категорично получиха позволение от ръководителя да са без маска.

И до момента в който се написа следващата корекция в заповедта, следва да се разбере дали здравните инспектори ще глобят към този момент провинилите се.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР