Отговорничката за оръжията на снимачната площадка на уестърна Ръжда (Rust),

...
Отговорничката за оръжията на снимачната площадка на уестърна Ръжда (Rust),
Коментари Харесай

Отговорничката за оръжията на уестърна Ръжда е била с махмурлук на снимачната площадка

Отговорничката за оръжията на снимачната площадка на уестърна " Ръжда " (Rust), на която Алек Болдуин простреля операторка, е пиела и пушила марихуана вечер, предадоха Асошиейтед прес и Българска телеграфна агенция, като цитираха прокурорите по случая.

Според тях Хана Гутиерес-Рийд евентуално е имала махмурлук, когато е заредила военен патрон в револвера, употребен от артиста и довел до трагичния случай през октомври 2021 година

Прокурорите насочиха тези обвиняванията в отговор на молба, подадена предишния месец от юристите на оръжейничката, с която се желае да бъде отхвърлено отправеното й обвиняване в непредумишлено ликвидиране. Те настояват, че в предишното Гутиерес-Рийд е имала неразумно държание, и са на мнение, че е в публичен интерес тя " най-сетне да бъде подведена под отговорност ".

Защитникът й Джейсън Боулс обаче разкритикува следствието по случая. " Прокуратурата явно е изоставила концепцията за правораздаване и за определяне на истината ", сподели той пред Асошиейтед прес.

Предварителното чуване на Хана Гутиерес-Рийд е планувано за месец август. Очаква се тогава съдията да реши дали има основателна причина обвиняването против нея да остане.

Прокурорите означават също, че чакат в границите на идващите 60 дни да се реши дали да бъде повдигнато обвиняване и на Алек Болдуин според от резултатите от експертиза на револвера. Ангажирани са самостоятелни експерти, които вършат разбор.

Обвинението в непредумишлено ликвидиране, повдигнато на Болдуин, който е и продуцент на " Ръжда ", беше свалено през април т.г. Прокурорите се базират на нови доказателства и на нуждата от повече време за следствие.

През октомври 2021 година артистът насочи револвер към операторката Халина Хъчинс на снимачната площадка в Ню Мексико. Тя беше убита, а режисьорът на кино лентата Джоел Соуза - ранен.

Адвокатите на Гутиерес-Рийд настояват в молбата си, че обвиняването е " накърнено от непозволени политически претекстове ". Според тях окръжният прокурор на Санта Фе Мери Кармак-Олтуайс и в началото назначеният от нея специфичен прокурор Андреа Рийб " са употребявали трагичния случай на снимачната площадка, довел до гибелта на Халина Хъчинс, като опция да прокарат персоналните си ползи ".

Адвокатите на отбраната споделят също, че трайното увреждане на оръжието от ФБР, преди отбраната да може да го прегледа, е еднакво на заличаване на доказателства и нарушаване на разпоредбите за откриване на доказателства. Те също по този начин настояват, че " изборното гонене " на Гутиерес-Рийд е нарушаване на наредба в 14-ата корекция на Конституцията на Съединени американски щати.

Нови специфични прокурори, назначени след отдръпването на Рийб, оспориха тези изказвания, като обявиха, че " нищо в този случай не е било и няма да бъде изборно ".

Те признават, че няма отговор на въпроса от кое място са се появили откритите на снимачната площадка бойни патрони, като обявиха, че се пробват да схванат това и следствието продължава.

Те не изключват опцията Гутиерес-Рийд да е виновна и за това и в случай че е по този начин, то могат да й бъдат повдигнати и още обвинявания.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР