Отговорна работа срещу унизително заплащане. Родопчанки се грижат за възрастни

...
Отговорна работа срещу унизително заплащане. Родопчанки се грижат за възрастни
Коментари Харесай

Българки слугуват на милионери срещу мизерни пари

Отговорна работа против унизително възнаграждение.

Родопчанки се грижат за възрастни хора в Италия, някои от които са даже много заможни и милионери, против минимално възнаграждение. Въпреки тежката работа възнагражденията за домашните помощнички рядко надвишават 900 евро месечно.

Част от възнаграждението на гледачките на възрастни хора се поема от страната, а останалото – от работодателя. В други случаи заплащането се обезпечава напълно от индивида, за който се поставят грижи, или от фамилията и околните му.

" Работих при дядо италианец, който имаше 3 милиона евро в сметката си. Живееше в скромна къща на село. Заплатата ми беше 900 евро, която ми плащаха неговите родственици. Успял е да спести всичките тези пари посредством работа и разнообразни схеми, до момента в който е бил шеф на огромно стопанство, включващо доста фермери от района.

Така твърдяха околните му. Този човек в никакъв случай не е ходил на отмора и не е виждал морето. След гибелта му всичките му капитали станаха благосъстоятелност на родственици, които най-вероятно също няма да пипнат от тях ", споделя една от дамите на гурбет зад граница.

Подобна е обстановката и в другите европейски страни, където от години българки всеобщо търсят прехранване. Една от първите дестинации за гледачките обратно в годините бе Гърция заради близкото разположение и високото възнаграждение спрямо България.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР