Отговорите са се продавали срещу определени суми и в социалните

...
Отговорите са се продавали срещу определени суми и в социалните
Коментари Харесай

МОН сезира компетентните органи заради продажбата на отговорите от матурата

Отговорите са се продавали против избрани суми и в обществените мрежи. По данни на решенията на дилемите били предлагани против 400 лв.. 

За превод на сумата трябвало да бъдат използвани офисите за бързо разплащане, а отговорите се получават посредством мобилно приложение. 

Според възпитаници има и по-добри предложения за верните отговори на матурата, започващи от малко над 100 лева

Общо 47 650 младежи бяха позволени през днешния ден до държавния зрелостен изпит, оповестиха по-рано от МОН. Явиха се 45 889 от тях, което е 96,3 % от общия брой позволени.

Матурата се организира в 750 учебни заведения в цялата страна, като на всички места бяха обезпечени квестори и видеонаблюдение.

Изпитният вид бе генериран в 5:45 часа в МОН измежду близо 6 милиона комбинации, прибавя Българска телеграфна агенция.

" Пътят на посвещаването в любовта " беше тематиката, по която зрелостниците писаха интерпретативно съчинение върху " Посвещение " на поетесата Петя Дубарова на днешния държавен зрелостен изпит по български език и литература. Втората опция беше есе на тематика " Живот в мрежата ". Младежите имаха 120 минути, с цел да основат текст с размер до четири страници.

Темата за есе не е обвързана с съответен книжовен текст и при нейното интерпретиране няма ограничавания.

В първата част на матурата по български език и литература се натъртва върху използването на книжовните правила и на четенето с схващане. Във втората част се изисква познаване на изучаваните литературни творби и дарба за тяхното пояснение.

Резултатите ще бъдат оповестени до 9 юни.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР