Отговорът на зададения въпрос не е еднозначен. Няма хора, които

...
Отговорът на зададения въпрос не е еднозначен. Няма хора, които
Коментари Харесай

Защо има хора, които не можете да понасяте без причина

Отговорът на заложения въпрос не е еднопосочен. Няма хора, които могат да бъдат непоносими без причина, по-скоро става въпрос за нетърпимост без осъзната причина.

Всъщност в непоносимия човек има някаква скрита линия, която нервира мощно другия, без той даже да осъзнава коя е тя.

Все отново има избран набор от качества, които нервират много от близките хора, в контраст на други, които не ги виждат. Ето няколко догатки.

Прекален алтруизъм е настойчив и нетърпим

Добротата е качество, което се цени от всеки и човек; който я демонстрира, се приема добре от близките. Но прекомерната всеотдайност постоянно е дразнеща. При демонстрация на такава безусловно безкористност се явява сигнал, че нещо може би не е наред и зад това качество се крие някаква користна надълбоко замаскирана цел.

Неграмотността нервира

Хората, които вършат доста правописни неточности, основават чувство за ненадеждност. Демонстрираната писмена неначетеност основава негативизъм, който няма пояснение, изключително в случай че неособено грамотният човек има добър и бодър темперамент и прелестно наличие.

Твърде щастливото лъчение прави хората непоносими

 Хора, които не можете да понасяте без причина

Усмихнатият човек основава позитивни страсти у близките и това е реалност. Прекомерното благополучие обаче съгласно психолозите основава злост. Такова хора наподобяват наивни и даже невежи.

Трудно име напряга без причниа

Това е същински феномен в общуването, при което възприятието за нетърпимост може да се сътвори от нещо много маловажно като сложното за запомняне и изговаряне персонално име. Това е тъй като мозъкът ни е организиран, тъй че да се отнася недоверчиво към необикновеното. Това е несъзнателен развой, само че психолозите го знаят и по тази причина известните персони постоянно сменят персоналните си имена с други, лесни и комфортни за изговаряне.

Личната неустановеност отблъсква другите от нас

Без да осъзнаваме, даже имаме отрицателно отношение към хората, които постоянно подлагат на критика себе си. Подсъзнанието ни от време на време улавя и добре прикритото фукане и то поражда отрицателно отношение, до момента в който на умишлено равнище то наподобява без причина.

Хората с прекалено много другари са съмнителни

 Защо има хора, които не можете да понасяте без причина

На пръв взор човек с необятен кръг другари се възприема като разговорлив, прелестен и добър за другарство. Твърде многото другари обаче пораждат съмнение в избора, а недоверието отваря вратата на нехаресването.

Личен темперамент, който отблъсква без причина другия

Има хора, които са свръхчувствителни. Те мъчно понасят напрежението, както и страдат от прекомерна подозрителност. Изострената сензитивност ги кара да демонстрират непоносимост към доста огромен кръг от себеподобни и рядко харесват някого. За тях болшинството хора са неприятни без причина. Всъщност повода е в техните лични усещания.

Вижте още:

- Хората със мощна душeвност имат тези отличителни черти;

- Седем вида темперамент съгласно чертите на лицето;

- Как сами отблъскваме шанса си.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР