Отговорът на Пекин дойде, след като лидерите на САЩ и

...
Отговорът на Пекин дойде, след като лидерите на САЩ и
Коментари Харесай

Пекин към САЩ и Южна Корея: Не подклаждайте напрежението на Корейския полуостров

Отговорът на Пекин пристигна, откакто водачите на Съединени американски щати и на Южна Корея Джо Байдън и Юн Сук-йол предизвестиха Северна Корея, че в случай че употребява нуклеарно оръжие, то това ще породи за нея риск от завършек на нейния режим.

 

" Всички страни би трябвало да се изправят пред проблемите на Корейския полуостров и да изиграят градивна роля в насърчаването на спокойно решение на въпроса ", съобщи през днешния ден говорителката на китайското външно министерство Мао Нин.

 

Тя насочи зов да не се стига до ескалация на напрежението, да не се провокира борба и да не се насочат закани.

 

Предупреждението си Байдън и южнокорейският му сътрудник насочиха по време на среща през вчерашния ден в Белия дом. Те дадоха обещание и да реагират бързо при положение на севернокорейска нуклеарна офанзива и се договориха да засилят доста тяхното съдействие в региона на защитата, включително и нуклеарната защита.

 

Пекин изрично се опълчи на това решение и изрази мнение, че Вашингтон пренебрегва районната сигурност и упорства да употребява тематиката за Корейския полуостров, с цел да ескалира напрежения.

 

" Това, което вършат Съединени американски щати, провокира борба сред лагерите, подкопава режима на нуклеарно неразпространение и стратегическите ползи на други страни ", акцентира говорителката на китайското външно министерство.

 

" Американските дейности утежняват напреженията на полуострова, подкопават мира и районната непоклатимост и са срещу задачата за денуклеаризация на полуострова ", предизвести тя.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР