Отговорът е не и Христо Алексиев най-вероятно го знае.  на

...
Отговорът е не и Христо Алексиев най-вероятно го знае.  на
Коментари Харесай

Алексиев: Ембаргото касае само тръбния руски петрол, не и доставките по море

Отговорът е не и Христо Алексиев най-вероятно го знае.

 

на Европейската комисия, от който стана ясно, че България не може да преработва съветски нефт и да го продава на трети страни, даже в случай че е модифициран. 

 

Отговорът на Европейска комисия пристигна на фона на новината, че “Лукойл Нефтохим Бургас ” е договорил със служебното държавно управление да трансферира цялата си икономическа активност в България и да заплаща налози върху облагата си в страната.  В подмяна на това кабинетът даде обещание да разреши на компанията да продължи да внася съветски нефт до края на 2024 година, както и да изнася артикули, добити от преработката на съветския петрол.

 

България бе едно от изключенията при решението на Европейския съюз да забрани вноса на съветски нефт като отговор на нашествието на Москва в Украйна. Причината - характерното географско състояние на страната ни. 

 

“Целта на дерогацията е България да се доставя с нефт заради характерната й обстановка, а не да го продава на други страни членки или на трети страни, в това число в случай че е модифициран ”, написа в отговора до “Свободна Европа ” на представител на Комисията.

Освен това съгласно текст от насоките на Европейска комисия към ембаргото се показва, че управляващите в държавите-членки на блока би трябвало да се уверят, че не купуват петролни артикули, създадени от съветски петрол. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР