Отговор на “растящата активност” на НАТО по границите йОръжия с

...
Отговор на “растящата активност” на НАТО по границите йОръжия с
Коментари Харесай

Русия започва подсилване на въоръжените си сили

Отговор на “растящата активност” на НАТО по границите й
Оръжия с висока точност и ефикасни качества за заличаване

Москва счита обвиняванията на Запада за нервност

Русия разгласи че стартира укрепване на въоръжените си сили в отговор на “растящата активност” на НАТО по границите й, и на фона на засилващото се напрежение сред Москва и Запада във връзка с Украйна, съобщи Агенция Франс Прес, базирайки се на публично изказване на съветския министър на защитата Сергей Шойгу, направено в сряда в Москва.

“Трудната военна и политическа обстановка по света и растящата интензивност на страните от НАТО наоколо до съветските граници основават нуждата да продължим качественото развиване на въоръжените сили”, споделя Шойгу, представен от РИА “Новости”.

Според него става въпрос за “засилване на бойната резултатност, поддържане на положението на подготвеност на нуклеарните сили и капацитета за сдържане”.

В изказването си, Сергей Шойгу акцентира процесите на рационализация, които протичат сега в съветската войска, която е на път, съгласно него да бъде оборудвана с “оръжия с висока точност и ефикасни качества за заличаване, други съвременни въоръжения и оборудване”.

Русия не стопира от години да осъжда разполагането на войски на НАТО наоколо до границите й, както и упоритостите на страни, които счита за част от своята сфера на въздействие, като Грузия и Армения, да се причислят към Алианса, разяснява Агенция Франс Прес.

Изявлението на Шойгу идва на фона към момента напрегнати връзки сред Москва и Запада във връзка с Източна Украйна, където войски на Киев са в спор с съветски сепаратисти още от 2014 година след анексирането на Крим. Редица европейски страни показаха последните дни паники във връзки с “необичайните” маневри на съветски въоръжени сили наоколо до границите им. Кремъл, който отхвърля всевъзможни преднамерени военни планове, дефинира тези обвинявания като “истерични”.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР