Отговарящата за оръжията на снимачната площадка на филма „Ръжда“ (Rust)

...
Отговарящата за оръжията на снимачната площадка на филма „Ръжда“ (Rust)
Коментари Харесай

Убийството на снимачната площадка: Оръжейничката на Ръжда е осъдена на 18 месеца затвор

Отговарящата за оръжията на снимачната площадка на кино лентата „ Ръжда “ (Rust) Хана Гутиерес-Рийд бе наказана на 18 месеца затвор за съдбовното прострелване на операторката Халина Хъчинс от артиста Алек Болдуин на снимачната площадка, оповестиха информационните организации.

Максималната присъда бе постановена по време на чуване в понеделник, на което разплакани членове на фамилията и другари изрекоха своите отзиви, включващи апели за правдивост и наказване, което да вкара по-голяма отговорност на снимачните площадки.
Присъдата против Гутиерес-Рийд бе произнесена от арбитър Мери Марлоу Сомър от щата Ню Мексико. Тя съобщи, че по-малка от оптималната присъда не би била подобаваща, като се има поради, че непредпазливостта на Гутиерес-Рийд е равносилна на тежко закононарушение.

„ Вие бяхте оръжейничката - тази, която стоеше сред безвредното оръжие и оръжието, което може да убие някого “, сподели съдията на подсъдимата. „ Вие единствена превърнахте безвредното в смъртоносно оръжие. Ако не бяхте вие, госпожа Хътчинс щеше да е жива, един брачен партньор щеше да има жена, а едно малко момче щеше да има майка “.

Филмовата оръжейничка Хана Гутиерес-Рийд беше приета за отговорна през март от правосъдните заседатели по обвиняване в ликвидиране по нехайство на операторката Халина Хъчинс. Прокурорите са на мнение, че по нехайство тя е внесла бойни патрони на снимачната площадка на кино лентата „ Ръжда “, което е било категорично неразрешено, и че не е спазила съществени протоколи за сигурност на оръжията.

Гутиерес-Рийд несполучливо пледира за по-лека присъда, като съобщи пред съдията, че не е страшилище, за каквото я изкарват хората, и че се е пробвала да направи всичко допустимо на снимачната площадка, макар че не е разполагала с „ нужното време, запаси и личен състав “.
Алек Болдуин, основен артист и копродуцент на „ Ръжда “, насочва револвер към Хъчинс по време на подготовка преди снимането на фрагменти на снимачната площадка край Санта Фе през октомври 2021 година Тогава револверът създава изстрел, убивайки операторката и ранявайки режисьора Джоел Соуза.

Болдуин, в чийто ръце оръжието създаде смъртоносния изстрел, не се призна за отговорен по обвиняване в непредумишлено ликвидиране. Съдебният развой против него е плануван за юли в съда в Санта Фе, напомня АП.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР