Отглеждането на куче е голяма отговорност. Животинките от различни чисти,

...
Отглеждането на куче е голяма отговорност. Животинките от различни чисти,
Коментари Харесай

Вижте кои са най-търсени породи кучета от пловдивчани

Отглеждането на куче е огромна отговорност. Животинките от разнообразни чисти, както и от смесени породи, имат разнообразни потребности и характери, до момента в който минават в зрелост. По тази причина, би трябвало да се уверим, че можем да се грижим за нашето куче и да му осигурим здрав и благополучен живот.
Прочетете още
Екипът на TrafficNews се свърза с „ Български киноложки клуб ”, с цел да разбере кои са най-предпочитаните породи в града под тепетата. Оказва се, че най-търсени измежду дребните кучета в града под тепетата са Померан, Френски булдог и мини Пуделите , а измежду огромните – Кане Корсо, Санбернар и Далматин . Най-лесни за дресировка са Бордър коли, Немска овчарка и Малинуа , само че всеки от тях има специфичност на тъкмо какъв тип образование се поддава.

Приютите в Пловдив са цялостни, а от ден на ден хора избират развъдниците, като място, откъдето да се снабдят с домакински любим.

 „ Ако човек желае просто да получи любов у дома, приютът е добър избор, тъй като осмисляме живота на едно куче. Ако желаеме да имаме животно, което да водим по изложения, тогава може да се вземе от разплодник, само че не и от плантация ”, споделиха от „ Български киноложки клуб ” пред TrafficNews .

Последно време фермите за отглеждане на животни са доста публикувани и мощно налични. Това са места, на които се въдят кучета без документи, без потекло, без генезис.

„ В развъдниците, с цел да се допусне до разплод едно куче се покриват избрани здравословни условия, тъй че да се подсигурява, че в поколението му оптимално ще се ограничи риска от вероятните генетични болести и тези, които са типични за породата. Във фермите такова нещо няма и огромна част от тези животни са заболели. Когато човек си вземе кученце от сходно място, рискува идващите 15 години да се нагърби с проблеми и неприятности ”, разясниха от клуба.

Ако сме решили да заложим на чистокръвна порода е значимо да проследим документите, които има животното, тъй като за всеки тип има специфики. За да се води от чист генезис, то би трябвало да дава отговор на стандартите, да има родословие и педигри. Родословието потвърждава кои са родителите и дава информация за най-малко 4 генерации обратно за произхода на кутрето.

Най-важното преди да си изберем каквато и да е порода куче, чистокръвно или не е да знаем, че всеки предстоящ притежател може да се обърне към киноложките организации и да бъде ориентиран какъв би бил най-правилният избор за него. 

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР