Отглеждането на дете не е лесно, особено когато и двамата

...
Отглеждането на дете не е лесно, особено когато и двамата
Коментари Харесай

Чужди хора се грижат за дъщеря ми

Отглеждането на дете не е елементарно, изключително когато и двамата родители работят. Много баби и дядовци оказват помощ в такива обстановки, само че други не го вършат.

Със брачна половинка ми имахме благонадежден проект. Преди раждането на детето ни да вземем ипотека, а аз да работя до деветия месец. След това да изляза по майчинство. Когато щерка ни навърши три години да я дадем на детска градина, с цел да мога да работя на цялостен работен ден.

Фирмата на брачна половинка ми, обаче, претърпя съществени загуби, тъй че заплатата му беше фрапантно понижена. Детето беше единствено на две години, а аз бях без работа. Трябваше и аз да способствам за фамилния бюджет. Изпратих щерка си на детска градина и започнах на първата работа, която открих.

Отначало всичко беше наред, само че работният ми график се промени. Сега няколко дни в седмицата работя до 20:00 часа. Съпругът ми нормално се прибира в 22:00 часа.

В тези дни няма кой да вземе щерка ми от детската градина.

Обадих се на майка ми и я помолих да вземе щерка ми. Тя, обаче, сподели, че не може, тъй като има проект за медитация. След като се разведе с татко ми, тя изцяло се потопи в търсенето на себе си или нов мъж. Така и не разбрах, имаме доста къси диалози с нея.

Свекървата е цялостна диаметралност на майка ми. Тя е напълно заета с семейството, брачна половинка си и по-малките си синове. Тя също няма време за внучката си. При две баби няма на кого да разчитаме.

Говорих и с двете няколко пъти, молейки ги за помощ. Достатъчно е да вземат детето от детската градина. Не желая повече. Но когато им се обадя с молба, те постоянно имат оправдания. През последния месец заплащам в допълнение на жена, която да взема детето. Трудно се оправяме финансово. И доста ме боли, че най-близките хора ни изоставиха в най-трудния за нас интервал.

Ние не желаеме пари, сами си плащаме за жилището. Толкова ли е мъчно да вземеш дете от детска градина и да го прибереш?

Тази детска градина е на практика, залепена за къщата на майка ми. Тя, обаче, е заета със себе си. Трябва да разгадавам единствено на себе си.

Но и двете баби да не разчитат на нас за помощ на остарели години. След като ние се оправяме сами, дано тогава разчитат на личните си сили. Може би бъркам. Но не виждам различен излаз.

Какво мислите за тази обстановка? Дали тази работеща майка е взела вярно решение?

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР