Отец Стилян научи от Actualno.com, че в село Зидарово се

...
Отец Стилян научи от Actualno.com, че в село Зидарово се
Коментари Харесай

Отец Стилян: При дарителска кампания всички страни трябва да знаят за нея

Отец Стилян научи от Actualno.com, че в село Зидарово се събират средства за ремонт на храма „ Св. Георги Победоносец “. Освен, че служи в храма, той е ръководител на църковното настоятелство. За Actualno.com той показа: „ Някой е решил похвално да направи нещо, само че ръководителят на църковното настоятелство не е известен. И става акция за оклеветяване на един човек. Кампанията за събиране на средства следва. Първо би трябвало да се обясни тъкмо какъв е казусът с отводняването на храма.Такива начинания би трябвало да излизат общо от всички и всички страни да знаят защо става въпрос. Ще има акция, сега се прави проучване, с цел да се разбере механически какъв е казусът. Църковното настоятелство работи за храма и за християните, а не с цел да се хвърлят петна “.
От думите на отец Стилян излиза наяве, че са се свързали с компания, която ще изпрати експерт, който да извърши инспекция. Едва тогава ще се търсят средства или донор. През идната седмица ще се организира заседание на църковното настоятелство, на което ще бъдат поканени всички заинтригувани за бъдещето на църквата хора. „ Когато се прави дарителска акция за ремонт или градеж на храм, вместо да се изяснява на хората от какво имаме потребност, лепваме едно леке и даже някой да желае да даде средства, той към този момент няма да даде. Защото търсим спор, а подобен не трябва да има. Всички би трябвало да работят в една посока за общата концепция “, прибавя отецът. Така той дава отговор на думите на секретаря на кметството в село Зидарово Нанка Георгиева, съгласно която няма бистрота по връзки на даренията.
 

Отец Стилян прибавя, че през годините постоянно е осъществявана активност по ремонт на храма, поддръжка на двора и други.
„ За да има положително дело и да се направи акция се избира комитет. Аз съм строил черква в бургаския квартал Крайморие, аз съм провел такава активност, зная по какъв начин става. Събирани се средства, има църковно настоятелство, има събирателна сметка, по този начин стоят нещата. Моите терзания са, че в случай че единствено на едно място се каже, че някой прави нещо неправилно, от там нататък този човек или тази активност се компрометира. Няма проблеми в село Зидарово с църковното настоятелство, само че когато се подема акция, тя би трябвало да става първо със знанието на ръководителя на църковното настоятелство “, изяснява отец Стилян.
В последна сметка има вяра да бъде ремонтирана, непокътната и съхранена черквата в село Зидарово.Така православните християни ще има къде да възпламенят свещ. По този метод ще се запази загатна за Левски, който е посещавал селото и църквата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР