отец Симон сн.бТВ Игуменът на Бачковския манастир архимадрит Симон е

...
отец Симон сн.бТВ Игуменът на Бачковския манастир архимадрит Симон е
Коментари Харесай

Бачковският манастир е с нов игумен


отец Симон сн.бТВ

Игуменът на Бачковския манастир архимадрит Симон е освободен от служба и на негово място е назначен архимандрит Самуил. Решението е взето в цялостен състав от Светия синод на съвещание в петък, заяви Българската православна черква.

В известието не се показват претекстове за промяната на архимандрит Симеон. Указано е, че той ще премине на „ плодородно служение в Русенска епархия “.

Архимандрит Симон изкара на поста свещеник на Бачковския манастир три години, като наследи манастира от дядо Борис.За работещите в манастира промяната му е нежелана и непредвидена.

Явно някъде нещо не им е допаднал моя жанр на работа, аз съм духовник и съм задължен да извършвам всяко смирение на Светия синод, сподели отец Симеон пред бТВ.Той разяснява още, че и за него решението на синода е ненадейно.

Игуменарницата на манастира е запечатана в очакване на инспекция на документите. Само преди месец е завършила следващата проверка на манастира за пет години обратно.

Новоназначения свещеник архимандрит Самуил, който е клирик на Видинската епархия, е дошъл в манастира в събота. Той ще бъде въдворен за свещеник на Бачковския манастир в неделя от Мелнишкия свещеник Герасим, който е основен секретар на Светия Синод.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР