Отец Климент – единственият български монах в Америка, събира пари

...
Отец Климент – единственият български монах в Америка, събира пари
Коментари Харесай

Единственият наш монах в САЩ събира пари за манастира си

Отец Климент – единственият български духовник в Америка, събира пари за манастира, в който служи. „ Ние се устояваме единствено от дарения. Реших да оказа помощ. Скоро имам рожден ден и се обръщам към хората с апел – вместо да ми подаряват дарове, да оказват помощ на манастира и да дарят, кой колкото може “, споделя за Българска телеграфна агенция Любомир Хардалов.



Кампанията по набирането на средства ще продължи до трети май. Само за пет дни към този момент са събрани 2000 $, оповестяват от манастира „ Светия кръст “ в Кастро Вали, Калифорния.



Любомир Хардалов е роден през 1986 година в Тутракан в семейство на Мая и Момчил - българи християни. С родителите му се реалокират в Монреал, Канада, през 2002. Две години по-късно Любомир стартира да оказва помощ в българската православна черква, а през 2007 става иподякон. Заминава на православна задача в Аляска, след това посещава румънски манастир в Канада и различен в Южна Франция.



Обикаля с ясната цел да получи религиозна виза и да се трансферира от Канада в Америка, с цел да се откри в манастира " Светия кръст " в Кастро Вали, Калифорния. Той е негов нравствен дом от 10 години.



Службите в манастира се организират на британски, румънски, църковнославянски, български и гръцки език. В храма се вършат кръщенета и сватби.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР