Отец Иван от Сливен започва гладна стачка заради решението на

...
Отец Иван от Сливен започва гладна стачка заради решението на
Коментари Харесай

Отец Иван от Сливен започва гладна стачка след решението на Светия синод

Отец Иван от Сливен стартира гладна стачка поради решението на Светия синод да касира избора на нов Сливенски митрополит и да не одобри за законни резултатите от извършеното гласоподаване на първия тур.

Протестът е неопределен, а духовникът изцяло се отхвърля от храна и вода. Отец Иван е пред Сливенската митрополия. Говори седнал поради неналичието на сили.

Преди дни Светият синод го касира и насрочи нов, като реши да промени и метода на осъществяване

„ Добре се усещам. Често съм гладувал. Не е проблем. Изкара ме моето противоречие с днешната политика на Светия синод, с отношението на митрополитите към свещенството и редовите християни. Аз съм от 30 години духовник. Дълго са трупани несъответствия с това какъв трябва да бъде християнинът и по какъв начин да наподобява. Църквата се е трансформирала в етикет на това, което би трябвало – празен девиз, който не важи за нея “, добави отец Иван.

Снимка: bTV

„ Още пред отворения ковчег на Негово Светейшество започнаха медийните интриги и клевети към наследяването на българския патриаршески трон “, добави той

„ Мисля, че дядо Йоан ще бъде новият патриарх. Дядо Николай даде обратно и ще остане „ сив кардинал “. В Светия синод са се обединили за това решение. Днес ще има решение и какво мен да ме вършат. Аз съм им бодил в петата. Трябва да го изкарат. Ясно им е, че аз няма да отстъпя. На мен ми е ясно, че те не могат и няма да създадат заден ход “, изясни свещеникът.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР