Отделяли са се 30-40 процента от парите за строителството на

...
Отделяли са се 30-40 процента от парите за строителството на
Коментари Харесай

Бойко Рашков: 30-40% от парите за строежа на Хемус са отивали към ГЕРБ

Отделяли са се 30-40 % от парите за строителството на автомагистрала " Хемус " и са се насочвали към една политическа партия. Казах я на прокуратурата - ГЕРБ. Говорихме за значими неща с прокурора. Казах това, което знам е, че от средствата за строителството на обособени лотове на Автомагистрала " Хемус " не всички пари са отивали за строителство. Това сподели вътрешният министър бойко Рашков на излизане от прокуратурата, където даде пояснения по следствието за източването на 53 млн. лв. от градежа на автомагистрала " Хемус ", заяви dnes.dir.bg.

" Нямам доверие в прокуратурата и не споделих всичко, тъй като информацията ще изтече към Борисов. Затова са комплицирани тези структури, които са направени по времето на партия ГЕРБ. Нещо, което стана известно още ноември предходната година на наша конференции. Обърнах внимание на сътрудниците, че е тяхна задача да потвърдят, че парите са получавани от представители на тази политическа партия ", съобщи още Рашков.

Според него събитията са почнали от 2018 година

" Става дума за Лот 5 на " Хемус ". Прокуратурата не е обръщала внимание на няколко други материала, които са изпратени при тях. До през днешния ден нямаме отговор дали са взели решение по тях. Нямам доверие на прокуратурата. Ако кажа всичко, тази информация ще отиде непосредствено към Борисов, който може да се окаже техен клиент след време ", сподели още вътрешният министър.

Рашков напомни, че когато е почнала реализацията, са били арестувани повече от 10 лица.

" Тогава имаше задоволително материали. Ако прокуратурата беше сериозна, щеше да внесе няколко ограничения за задържане под стража, а те даже не ги бяха прочели тези материали ", добави Рашков.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР