Отделно се съобщава за друга ракета над град Азов, както

...
Отделно се съобщава за друга ракета над град Азов, както
Коментари Харесай

Русия свали две украински ракети над руски градове и арестува атентатор в петролна рафинерия

Отделно се оповестява за друга ракета над град Азов, както и за детонация, засегнала петролна рафинерия в съветския град Самара.

Голубев каза, че евентуално се е взривила ракета в центъра на града. Той разясни, че ранените са получили пострадвания от изпочупени при гърмежа стъкла. Седем от ранените са признати в болница.

Обласният шеф описа, че детонацията е станала покрай кафене, за което ТАСС споделя, че се е наричало " Градината на Чехов ". Епицентърът на гърмежа е бил на територията на Таганрогския живописен музей, добави регионалният шеф на Ростовска област. В резултат на гърмежа е разрушена една стена, покрива на постройката и други постройки. Избити са прозорците и балконите на прилежаща триетажна постройка.

Руското МО и двете ракети

Руското министерство на защитата настрана разгласи, че Киев през днешния ден е нанесъл удар по жилищна инфраструктура на Таганрог с ракета С-200, преобразувана в ударна ракета, съобщи ТАСС. Ракетата е била прехваната от съветските сили във въздуха и парчета от нея са паднали в града. Министерството на защитата сподели, че Киев е направил терористичен акт в Таганрог, вследствие на който са развалени няколко жилищни здания и има потърпевши измежду цивилното население.

Таганрог се намира на към 50 километра от границата на Русия с Украйна, на пътя, водещ към пристанищния град Мариупол, окупиран от съветските сили след опустошителна блокада през 2022 година, напомня Франс прес.

По-късно съветското МО заяви, че е прехванало втора украинска ракета в югозападната част на страната.

" Системите за противовъздушна защита са прехванали украинска ракета покрай град Азов в Ростовска област ", се споделя в изказване на съветското министерство. Ведомството разяснява, че отломките от прехванатата ракета са паднали в пуста област. Допълва се, че още веднъж става дума за ракета на зенитно-ракетния комплекс С-200, преоборудвана в ударна.

Засегната рафинерия

Членът на Народното събрание Александър Хинштейн сподели в това време, че от детонация е наранена рафинерия на Роснефт в югоизточния град Самара, която наподобява е била породена от бомба. " За благополучие няма съществени вреди и жертви ", сподели депутатът в Телеграм, представен от Ройтерс.

Агенция ТАСС заяви, че е арестувано лице, за което се счита, че е отговорно за гърмежа.

Нападения по южните градове

Няколко града в Южна Русия претърпяха сходни произшествия като този в Таганрог от началото на спора в Украйна през февруари 2022 година

Петнадесет души починаха през октомври вследствие на рухване на съветски боен аероплан в Ейск, град намиращ се в същата област. Машината, цялостна с гориво, се разруши в жилищен блок, преди да се подпали и да провокира и пожар в постройката.

Гранични с Украйна съветски региони по на северозапад, по-специално Белгородска област, постоянно попадат под украински обстрел.

Руските управляващи афишират постоянно и за заличаване на украински дронове. Руското министерство на отбранат през днешния ден заяви, че е прехванало сходен уред в Московска област.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР