Отделението за долекуване и продължително лечение на УМБАЛ Бургас от

...
Отделението за долекуване и продължително лечение на УМБАЛ Бургас от
Коментари Харесай

Отделението за долекуване на УМБАЛ Бургас отново приема пациенти

Отделението за долекуване и дълготрайно лекуване на УМБАЛ Бургас от през днешния ден още веднъж приема пациенти. Тук се настаняват заболели, които имат потребност от здравно наблюдаване, в допълнение лекуване и рехабилитация след приключване на клиничната пътека. Най-често това са пациенти след прекарани инсулти, инфаркти, интервенции за промяна на става и така нататък Приемат се и възрастни хора, които не могат да се грижат сами за себе си вкъщи. Сред бургазлии отделението е познато още и като " приютът на УМБАЛ Бургас ".

Пациентите могат да бъдат ориентирани както от лекуващи лекари или след престой в болница, по този начин и от близки и родственици. Престоят в отделението не се заплаща от Здравната каса и коства 70 лева дневно първия месец и по 50 лева дневно след първия месец. В цената влиза здравното наблюдаване, лекуването, рехабилитацията, битовото обслужване, храната, венозните вливания със цената на медикаментите, съвещания и лекарска интервенция при незабавно положение. Повече информация за изискванията и приема можете да получите тук: http://www.mbalburgas.com/bg/index/static/65/  и на телефони 056 894 777, 056 894 963.

Днес, с възобновяване на Отделението по долекуване, УМБАЛ Бургас закри последната си ковид-структура. Ковид пациентите към този момент ще се одобряват единствено в инфекциозно поделение. През всички месеци на пандемията, личният състав на всички 12 ковид-отделения в болничното заведение съумя да избави близо 3000 пациенти. С голям ексклузивен труд и голям брой спомагателни смени на екипите на болничното заведение, цялата активност бе проведена по този начин, че да не пострада лекуването и останалите заболели.

Предизвикателствата пред личния състав бяха големи, тъй като огромна част от пациентите с коронавирус постъпваха късно и в усложнено положение. Немалко от тях бяха със съпътстващи болести и изпратени от други лечебни заведения и градове. След този тежък интервал на денонощна работа и всеотдайност е време да се насочи признателност към всички чиновници на УМБАЛ Бургас, които със своята организираност, съпричастност и човешка добрина способстваха тези 3000 души да се върнат в фамилиите си живи и здрави.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР