Отделението по хемодиализа към Университетската болница "Канев" в Русе ще

...
Отделението по хемодиализа към Университетската болница "Канев" в Русе ще
Коментари Харесай

Ремонтират отделението по хемодиализа към УМБАЛ Канев в Русе

Отделението по хемодиализа към Университетската болница "Канев " в Русе ще бъде ремонтирано, осъвременено и разширено. Проектът е на стойност повече от 900 000 лв., като 500 000 лв. от тях ще бъдат дарени от благотворителната фондация "Игнат Канев ". Това заяви заместник-председателят на Съвета на шефовете на УМБАЛ "Канев " доктор Йосиф Новаков, представен от Българска телеграфна агенция.

Дарението е било контрактувано след визитата в края на предишния месец на огромния канадски предприемач с български генезис и донор Игнат Канев.

Д-р Новаков изясни, че останалата част от парите за огромния ремонт се чака да бъдат обезпечени от Министерството на здравеопазването, а също и благодарение на локални донори. Ремонтът на отделението ще бъде осъществен на стадии. Сегашната му повърхност ще бъде удвоена и ще се обитава на цялостен етаж в остарялата постройка на болничното заведение. Предвижда се замяна и нарастване на броя на апаратите за хемодиализа - от 23 на 27.

Началникът на отделението доктор Радка Карагьозова изясни, че последният ремонт бил осъществен през 2000 година. Преди няколко месеца болничното заведение получила като подаяние два нови апарата. В отделението се обслужват 120 души на хемодиализа. Сред тях има пациенти от областите Разград и Силистра, както и чужденци. Лекуват се и заболели, признати по неотложност.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР