Отделението по хематология в УМБАЛ Св. Иван Рилски е поставено

...
Отделението по хематология в УМБАЛ Св. Иван Рилски е поставено
Коментари Харесай

Хематологията на Св. Иван Рилски е под карантина

Отделението по хематология в УМБАЛ " Св. Иван Рилски " е сложено под карантина , оповестиха от лечебното заведение, представени от БГНЕС.
Това няма да наруши работата на Клиниката по хематология и онкология, където работят общо 70 медици. Очаква тя да възобнови работата си след приключването на карантината, най-вероятно в края на седмицата. Нормалната работа на всички други клиники, които одобряват пациенти, продължава.
Общо 4 пациенти с ковид се лекуват в УМБАЛ „ Св. Иван Рилски “. Трима от тях нямат никакви признаци. Единствено пациентът с остра левкемия, от който потегля инфекцията, е с изцяло разгъната картина за коронавирусна зараза. Състоянието му е тежко и през вчерашния ден следобед е подложен на апаратна вентилация. Те са изолирани в особено обособено инфекциозно поделение, оборудвано с нужната инсталация и всички нужни защитни средства.
Общо 12 индивида от личен състав на двете клиники, където е лежал пациента с левкемията (11 от хематологията и 1 от гастроентерологията), са дали позитивни проби за COCID-19. Всички те са асимптомни и са сложени под домашна карантина за 28 дни.
За случая в УМБАЛ " Св. Иван Рилски " стана ясно на утринния брифинг на Националния действен щаб в Министерски съвет. Рекорд от случаи на COVID-19 за денонощие в България
Вчера е осъществена цялостна стерилизация и на Клиниката по гастроентерология , където също има позитивен пациент, както и доктор, които са били в контакт с онко пациента, от който потегля болестта. Преди да постъпи за лекуване в хематологията, той за малко е бил в една стая с пациента от гастроентерологията, защото с изключение на с хематологично заболяване (остра левкемия), е и с вирусен хепатит.
Освен това преди да постъпят за лекуване в здравното заведение, всички пациенти се тестват с бърз тест за ковид и им се мери температурата, както на входа на болничното заведение, по този начин и в съответния приемен кабинет. Болни, чийто резултат е подозрителен или имат признаци за вирусна зараза, се изследват и с ПСР тест, какъвто към този момент се прави в Лабораторията по порфирии и молекулярна диагностика на чернодробни болести. УМБАЛ „ Св. Иван Рилски “ е закупила за задачата 2000 комплекта със лични средства.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР